fredag 12 september 2008

Volvo varslar ännu mera personal

Volvo Personvagnar är ett företag i kris vad det verkar nu så varslas ytterligare 900 personer om uppsägning, det innebär att Volvo Personvagnar i år hittills har varslat 2100 personer om uppsägning.

Detta är någonting som definitivt inte är bra för sverige eftersom dessa varsel drar med sig flera varsel hos underleverantörerna så hur många människor som drabbas bara av dessa varsel är svårt att säga. Det är inte bara Volvo som det går dåligt för Saab går heller inget vidare även om jag bara har en svag aning om att även de har varslat.

För bara några dagar sedan så meddelade Peugeot i Sverige att dom måste minska sin personal med 70 personer.

Facket på Volvo är kritiska till marknadsavdelningen hos Volvo Pv och i viss mån kan jag instämma i deras kritik men kanske från en annan vinkel, det har inte varit något fel på Volvos marknadsföring av sina bilar det som marknadsavdelningen kan sägas ha missat är att tala om för ledningen hur illa till rent prismässigt som Volvo ligger.

Det är ju så att i praktiken så kan man idag för samma pris som en Volvo kostar få 2 bilar av ett annat märke, och när vi talar om fabriksnya bilar så är det inte så där jättestor skillnad i kvalitet i alla fall inte så stor skillnad som prislapparna pratar om.

Detta är ett problem inte bara för Volvo utan för många av de äldre biltillverkarna som helt missat att få fram bilar till en rimlig kostnad

DN allt om motor

Dagens nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg