fredag 12 september 2008

Hett i Sydamerika

Det börjar bli hett i Sydamerika situationen har blivit lite mera tillspetsad av att två ryska långdistansbombare har anlänt till Venezuela.

Troligtvis så är det från Rysslands sida en styrkedemonstration riktad mot USA som säger det ni gör på vår bakgård kan vi göra på er.

Att detta skulle utvecklas till en ny version av Kubakrisen har jag svårt att tro så tillvida inte Venezuelas president som verkar vara mera USA fientlig än den nordkoreanska regimen genom sitt rigida beteende provocerar fram en militär konflikt i Sydamerika.

Man får ju hoppas att de ryska ledarna kan tala lite förstånd med honom och att det därifrån är mera sansat i tanken.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett bra och sansat inlägg. Erik de la Reguera borde väl som DNs latinamerikakorrespondent intressera sig mer för det som händer i Santa Cruz och Bolivia, och eventuella brasilianska reaktioner, än att skriva att "bedömare" ser det *Chavez nycker som en ny Kuba-kris.

Skrämmande dåligt av DN.

Alliansen sa...

Han gör helt rätt i att be ambassadören sticka åt helvete med tanke på vad dem ställer till där. USA är bara intresserad av kontrollen av billiga naturtillgångar som gynnar dem ekonomiskt.
De vill få omkull socialiströrelserna i Latinamerika. De trappar upp konflikten och vill skapa inbördeskrig och statskupp där genom att ge motståndarna (högern så klart)vapen och resurser för att störta de folkvalda presidenterna som finns i regionen.
Högern är ALLTID för de rika grupperna i ett samhälle. Det är klart att högern (med USA´s hjälp) vill störta eller mörda presidenten som vill ge folket resurser från naturtillgångarna i landet.
USA är beroende av billiga naturtillgångar och vill behålla makten av naturtillgångar till vilket pris som helst, oavsett om folk dör och svälter i Latinamerika.
Detta måste spridas, så att människor o väst förstår vad USA gör med världen.... Allt för att få kontroll på naturtillgångar som håller produktionskostnaderna nere för massproduktionen av varor som håller på att förstöra vår planet... Folk i väst måste sätta sig in mer i utrikespolitiken för att förstå sig på vad som händer med vår värld….

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg