fredag 12 september 2008

Oerhört viktiga satsningar

I regeringens kommande budgetproposition så finns en stor satsning på infrastruktur i Sverige. Både när det gäller vägar och järnvägar tyvärr så tals det inget om hur det skall bli med utbyggnaden av snabbtåg.

Det som glädjer mitt hjärta lite extra är de öronmärkta pengar som skall gå till byggandet av Södertörnsleden och de pengar som skall gå till sista etapperna för utbyggnad av riksväg 73 Nynäsvägen, dödens väg kallad.

Båda dessa satsningar är oerhört viktiga infrastruktursatsningar på södertörn som kommer att göra hels södra Stockholm till en mera levande och attraktiv region eftersom restiderna till europavägarna kortas drastiskt.

Nu gäller det att de lokala politikerna inte bromsar upp dessa viktiga projekt utan ger arbete med dom förtur. Att Nynäshamns kommun kommer att göra allt som står i sin makt för att få till nya Nynäsvägen så fort som möjligt hyser jag inte minsta tvivel om. Däremot så är jag inte så säker på att politikerna i Huddinge kommun kommer att agera med samma skyndsamhet när dt gäller utbyggandet av Södertörnsleden trots att den är oerhört viktig för Haninge kommun samt för de östra delarna av Huddinge kommun.

Jag hopas att samtliga kommuner på södertörn nu kan samarbeta för att dessa så viktiga projekt blir verklighet så snart som möjligt.

Svenska Dagbladet

1 kommentar:

Karl Henriksson sa...

Jodå, nu är alla viktiga beslut om dragningen tagna i Huddinge och majoriteten (och s) helt överens, så kan staten bara ordna sin bit (dvs finansieringen) så ska bygget komma igång snarast.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg