fredag 5 september 2008

Hur är det möjligt

En svårt sjuk kvinna tros under nio år ha hållits inlåst av sin 68-årige sambo i en campingstuga i trakten av Eksjö. En campingstuga på en campingplats, hur har det kunnat fortgår.

– De har bott här sedan 1999. Jag har inte varit inne i deras stuga sedan de flyttade in här. De har inte betalat hyran på länge, men jag har inte bara kunnat slänga ut dem, säger mannen som driver campingen.

Som jag ser det är detta ett skrämmande exempel på hur långt vi har förfallit i Sverige i nio års tid har alltså detta kunnat fortgå öppet på en campingplats utan att någon reagerat. Vi svenskar har ju som bekant en viss tendens att titta åt andra hållet när något obehagligt pågår i vår närhet, vi vill ju inte lägga oss i men det måste finnas någon form av rim och reson i detta ibland så måste man lägga sig i.

Vi har byggt upp den personliga sfären och respekten för den och varandras integritet så långt att vi numera knappt reagerar på mord eller som i det här fallet misshandel.

Jag törs nästan garantera att många av campingen gäster har både hört och sett vad som pågått men valt at inte reagera, det är väldigt svårt att misshandla någon tyst och ännu svårare att göra det så ingen märker det på en campingplats i en stuga på 15 kvadratmeter.

Är det så att vi faktiskt bara bryr oss om våra medmänniskor nu mera när vi själva tjänar på saken.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, kan det bero på det hela är våldsamt överdrivet - kvinnar har väl knappast varit svårt sjuk i nio år, de har bevisligen varit utanför stugan många gånger, tillsammans. Visst, de har levt ett skyggt i våra ögon underligt liv - men jag garanterar att det finns mängder av människor som lever underliga liv - ska alla dessa automatiskt polisanmälas, eller ?

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg