fredag 12 september 2008

Inte bra

Jag skrev tidigare idag ett blogginlägg om hur lätt det är för oönskade insekter att ta sig in i Sverige och i värsta fall etablera sig här, jag läser nu på Svenska dagbladets sajt att det redan har skett med spindeln Svarta änkan.

Enligt Naturhistoriska riksmuseet så är den redan etablerad i Sverige och det är inget som känns direkt roligt eftersom Svarta änkan om jag inte har fel kommer att gå upp på förstaplatsen över giftiga djur i Sverige.

Vi får väl hoppas på att utbredningen inte blir så stor men jag är rädd för att det svenska klimatet passa denna spindel bra eftersom den är vanlig i norra USA och Kanada där klimatet är väldigt likt vårt klimat.

Det kanske nu kan vara en bra ide för sjukvården i Sverige att ínförskaffa ett lager med motgift mot Svarta änkan, föresten varför bara mot den det kanske är en bra ide att se till att det finns i alla fall ett litet lager med motgift mot de flesta i naturen kända giftiga djur i Sverige för vem vet när det kan behövas.

Svenska Dagbladet

2 kommentarer:

Elias sa...

Du får gärna förklara varför vi i Sverige skulle behöva ett ständigt färskt lager av motgift mot Svarta Änkan när det egentligen inte behövs?

För att överleva måste man ju bara behandla symptomen, vilket vi i Sverige har resurser för att göra.

LasseB sa...

Om det inte framgick så har nu Svarta änkan etablerat sig i Sverige och den enklaste behandlingen är att sätta in motgift, om motgift kan sättas in fort så minskar symptomen och det mänskliga lidandet blir därmed mindre. Sen är det ju så att det är rent ekonomiskt billigare att använda sig av motgift i stället för med den behandling som du förespråkar Elias där det kan vara lång tids vistelse på sjukhus som gäller.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg