fredag 12 september 2008

Inte så Happy Meal

McDonald drar nu tillbaka den ljudleksak som har delats ut i de så kallade ”Happy mealen” en leksak med en så pass hög ljudnivå att den vid olyckliga omständigheter kan skada barnens hörsel.

Varför McDonalds har tagit med denna leksak kan jag svårligen förstå eftersom de måste ha vetat om att det skulle bli protester mot den. Jag har själv väldigt svårt att förstå varför McDonalds skall ge bort en leksak som låter.

Egentligen så förstår jag inte varför dessa leksaker över huvud taget skall skickas med barnen är det inte maten i sig som skall locka?.

Sen har vi nästa aspekt på McDonalds leksaker hur många gånger har inte leksaken i happy meal varit kopplad till någon film eller liknande, det kan inte vara meningen att när barnen väl lyckats tjata till sig ett besök på McDonalds att det tjatet med omedelbar verkan skall ersättas av ett annat.

Förresten att kalla dessa undermåliga plastgrejor för leksaker är ett hån mot alla som tillverkar riktiga leksaker.

Om McDonald’s verkligen vill göra alla barnföräldrar glada så ta bort dessa plasttingestar totalt och sänk priset på happy meal i stället det skulle ge flera nöjda kunder

Dagens Nyheter 1, 2

Svenska dagbladet 1

Aftonbladet 1, 2, 3

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg