fredag 12 september 2008

Misslyckat värvningsförsök

Sverigedemokraterna gjorde i Somras ett försök att värva över den kristdemokratiska riksdagsmannen Lennart Sacrédeus som kandidat i Eu valet. Ett värvningsförsök som misslyckades.

Att försöket misslyckades kan ha många olika förklaringar dels så tror jag inte Lennart Sacrédeus var beredd att lämna sitt uppdrag som riksdagsman för att chansa på att eventuellt komma in i EU parlamentet för Sverigedemokraterna.

Men det som slår mig mest av detta är hur illa ställt med egentligt politikermaterial som det finns i Sverigedemokraterna om dom måste värva från andra partier. Det måste finnas människor inom Sverigedemokraterna som gärna kandiderar och som har hjälpt partiet att växa till den storlek dom idag har, en storlek som vi i dag faktiskt inte vet ett dugg om, utan får vänta tills det blir ett skarpt val för att få svar på.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Dagen

6 kommentarer:

Tobias sa...

"Men det som slår mig mest av detta är hur illa ställt med egentligt politikermaterial som det finns i Sverigedemokraterna om dom måste värva från andra partier."

Va? Vad pratar du om egentligen? Det är självklart att det finns många duktiga och kompetenta politiker i Sverigedemokraterna som kommer att kandidera i bland annat Europaparlamentsvalet 2009. Men en röstmagnet är något helt annat och bygger på en redan uppbyggd popularitet och legitimitet. Snälla någon...

LasseB sa...

Men då borde ju Sverigedemokraterna försöka värva en röstmagnet och inte någon som kan stöta bort väljarna.

Och jag är helt övertygad om att det finns duktigt och kompetent folk inom Sverigedemokraterna

Tobias sa...

Varför tror du att Sacrédeus skulle stöta bort väljarna? De flesta av hans åsikter stämmer ganska väl överens med sd:s, tror jag. Möjligen är han något träig och stel, inte så folklig som sd behöver.

Dessutom handlar det om högre parlamentarisk erfarenhet, vilket alla nuvarande företrädare i sd saknar förutom Sten Andersson, som har suttit i riksdagen.

Okej, det är bra.

berolin sa...

varför skriver du "riksdagsman" när ordet "riksdagsledamot" funkar lika bra? föredrar du det eller sker det "av bara farten"?

Anonym sa...

Det är ganska uppenbart att det INTE finns kompetent folk i SD.

Vi ser detta på dessa värvningsförsök, men framförallt på SD:s eget arbete.

SD har i kommunerna försökt lägga motioner för frågor som kommunerna inte ens handlägger. Många av SD:s kommunalpolitiker hoppar av eftersom jobbet är för hårt. De klarar helt enkelt inte av detta.

Det är uppenbart att SD som parti har extrema problem med att hitta kvalitativt folk som klarar av pressen. I och med att SD:s egna politiker inte ens klarar av att sitta i kommunerna är det uppenbart att de aldrig kommer att klara av riksnivå eller ens EU-politiken.

Kommer SD in i någon form på något av ställena så kommer vi att se avhopp redan efter några veckor.

Detta är troligen den största anledningen varför SD tappar stöd just nu. Väljarna börjar inse och förstå att den politik de tycker är lockande inte drivs av tillräckligt seriösa och kunniga människor.

SD är och förblir ett parti med för dåligt utbildade människor som faktiskt inte klarar av att driva politik på ett professionellt sätt.

Tobias sa...

berolin: Vad fan spelar det för roll? Är du en sådan där feminazist, eller?

Anonym: Du, ditt fega kräk, kommer med en massa lögner.

"Vi ser detta på dessa värvningsförsök, men framförallt på SD:s eget arbete."

På vilket sätt skulle värningsförsök av röstmagneter visa att det inte finns kompetent folk i sd? Hur tänker du egentligen?

"SD har i kommunerna försökt lägga motioner för frågor som kommunerna inte ens handlägger."

Jaså? När skulle det ha skett? Ge gärna tre exempel. Tre stycken, bara. Eller ljuger du bara som i resten av din kommentar?

"Många av SD:s kommunalpolitiker hoppar av eftersom jobbet är för hårt. De klarar helt enkelt inte av detta."

Mig veterligen har ingen sd-politiker hoppat av sitt förtroendeuppdrag på grund av "jobbet är för hårt" - men däremot hot, våld, trakasserier, vuxenmobbning, yrkesförbud (Ted Ekeroth, Tommy Funebo, Kenneth Sandberg, Richard Jomshof för att nämna några exempel), uthängningar, hot mot anhöriga, misshandlar, yxor i dörren, nattliga samtal, upprepade mordhot, krossade fönster och så vidare. Ett dagsaktuellt exempel:

http://hd.se/landskrona/2008/09/11/sd-ordfoeranden-hotad-oevervaeger

Vidare är sd visst ett aktivt parti i kommunpolitiken:

http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=1025

Till och med Säpo har erkänt att Sverigedemokraterna är det parti i Sverige som är mest utsatt för hot, våld och trakasserier av alla andra partier och att dessa hot är helt annorlunda mot sd:

http://www.sakerhetspolisen.se/publicerat/rapporteramnesvis/samhallshotandebrottslighet/hotmotfortroendevalda.4.59a6ce1f116807f34088000394.html
http://www.expressen.se/nyheter/1.801031/sapo-hot-och-vald-mot-sd-okar

Jag mår illa av att det finns sådana lögnare och sådana äckel som du som ljuger. Att du står ut med dig själv och dina anonyma lögner får mig att vilja spy. De personer som engagerar sig i sd idag är modiga män och kvinnor som står för sina politiska åsikter, som gör det med sin karrirär och ibland till och med sitt liv som insats och som för det mesta inte har något att förlora på det ekonomiskt eller socialt.

Jag slår vad om att du i din sjuka sinnesvärld sitter och tokrunkar åt vetskapen om detta, du sjuka människa....

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg