tisdag 16 september 2008

Inte så förvånande

Kanadensiska forskare har hittat en planet som liknar vår, i alla fall såtillvida att den snurrar runt en stjärna eller sol om man så vill.

Att som aftonbladet gör kalla den en tvillingplanet är nog att dra lite för höga växlar på det hela för när man läser så verkar inte mycket mera vara lika än just det faktum att den kretsar kring en sol.

Att en sådan planet skulle existera är inte någonting att förvånas över det hade snarare varit värt att förvånas om en sådan planet inte existerat.

Eftersom uppgifterna i artikeln är mist sagt knapphändiga så är det svårt att säga eller gissa om det kan finnas liv på den planeten också.

När vi nu talar om liv på andra planeter så måste vi vara väldigt noga med vad vi menar med liv.

Om det finns bakterier som förökar sig och kan reproducera sig så är det liv i dess enklaste form.

Vad är då intelligent liv ja frågan är om vi människor kan anses intelligenta som vi behandlar vår planet men låt oss ändå säga att vi är intelligenta eftersom vi kan tänka framåt för att lösa ett problem, men hur skall vi definiera intelligent liv?

Att det finns planeter någonstans i detta enorma som vi kallar rymden som har någon form av mera utvecklat liv än bara bakterier det är jag helt övertygad om men på vilken nivå det livet står det kan man bara gissa sig till dom kan vara på en nivå som vi människor var på för tiotusentals år sedan eller så kan dom vara mycket mera utvecklade än vad vi bara kan drömma om att bli.

Aftonbladet

Svenska Dagbladet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fattar inte varför man letar efter intiligent liv i rymden, vore bättre om vi hitta det på jorden först.

Anonym sa...

verkar som de med intelligens insett att det behövs hjälp utifrån, för att få politiker att skapa en bättre Värld. Sverige har hamnat i digiala sammhället där Nollorna styr! ha
men tänk efter! om andra kan åka i flygande tefat till jorden.
Det måste ju finnas fler naturvetenskapliga fenomen att upptäcka.
mer än vårt Solsystem bara måste finnas och med intelligentliv bra att det satsas på rymdforskning

Anonym sa...

ja men satan! tänker om det finns folk från andra planeter som kan övervinna naturlagarna och bygga flygande tefat. förstå vad vi på jorden kunde lära oss inom mekanik, medicin mm.

Men de förstås, då kommer väl politiker att missbruka detta som de gjort med de intelligenta folkets upptäckt av atombomben!
De som åker runt i tefat måste vara väldigt förnuftiga som alldrig tar kontakt med oss.
Hur kan de veta att politiker på Jorden kommer att sabba och förstöra hela galaxer om de får möjlighet?????

Anonym sa...

carl jag har läst dinna inlägg lite overallt. du rockar fett!

Anonym sa...

hoppas dom besöker oss snart.. skulla va grymt!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg