fredag 12 september 2008

Sänd dom till Afrika

Kolmårdens djurpark har fått ett dilemma på halsen eller rättare sagt tre små dilemman, det handlar om de tre lejonungar som nu finns där och som inte får plats i djurparkens flock. Om Kolmårdens djurpark inte kan hitta några nya hem till lejonungarna så kommer de med största sannolikhet att avlivas. Att avliva lejon är hur nödvändigt det än kan vara något som skär i själen på en eftersom lejon ör en utrotningshotad djurart.

Kolmården letar nu febrilt efter ett nytt hem åt lejonungarna via den europeiska zooparksföreningen och det är bra. Men varför bara leta i Europa det finns Zoo i resten av välden också där kanske de behöver tillskott till sin flock och framför allt så kan dom behöva nytt genetiskt material.

Om Kolmården verkligen vill göra det bästa för dessa tre lejonungar så föreslår jag att dom tar och kontaktar någon av de kattdjursreservat som finns bland annat i Sydafrika och som har som mål att åter rehabilitera stora katter till det vilda, ett arbete som inte alltid är lätt men väldigt, väldigt viktigt att det fortgår så att det även i framtiden kommer att finnas lejon i det vilda och inte bara i djurparker

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis rätt tänkt. Då fungerar djurparkerna också som ett viktigt bevarande projekt och inte bara som ett nöjesfält!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg