lördag 13 september 2008

Jumboproblem

Den nepalesiska byn Rajbraj har fått ett bokstavligt talat stort problem på halsen, en elefant har gått till attack och dödat fyra människor i byn, enligt uppgift så släpade elefanten en del ur deras sängar för att sedan döda den.

Problemet blir inte mindre av att Nepalesisk lag förbjuder att elefanten dödas.

Det är inte den första elefantattacken i detta område för en vecka sedan uppgav Katmandu Post att 6 människor dödats av en elefant. Troligtvis är det samma elefant eller i alla fall medlemmar i samma flock som står för dessa attacker.

Detta ställer många frågor på sin spets vilket är viktigast att skydda en galen elefant eller att tvingas avliva den för att förhindra att människor dödas. Även om jag tycker hemskt illa om det så anser jag nog att just denna elefant faktiskt borde avlivas.

Skälen är enkla en elefants liv kan aldrig vara mer värt än vad en människas liv är. Elefanten är också ett mycket intelligent djur och om en elefant har börjat med detta beteende så är det stor risk att det snart sprider sig till hela flocken och då blir problemet närapå ohanterbart.

Det är tråkigt när det uppstår sådana här händelser men de har alltid inträffat och kommer alltid att inträffa eftersom vi och djuren måste samsas på samma planet.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg