lördag 13 september 2008

Odenberg hade rätt

De fyra borgerliga partiledarna i alliansen skriver idag i en gemensam artikel i SvD att det nu inte kommer att bli några förbandsnedläggningar i det svenska försvaret. Det är glädjande att de nu insett att Sverige faktiskt behöver ett försvar.

Ännu mera glädjande är följande mening: Även om de internationella insatserna för säkerhet och fred blir en alltmer central del av försvarets uppdrag förblir försvaret av Sverige Försvarsmaktens viktigaste uppgift.

Jag kan bara utbrista i ett högljutt äntligen, för första gången på mycket länge så vågar svenska politiker säga att försvarets främsta uppgift är att försvara Sverige.

För att slippa lägga ner några förband så flyttar regeringen pengar inom försvarsbudgeten från materialanslaget till förbandsverksamheten. I praktiken kan det innebära att det som låter som om vi har ett bra försvar egentligen betyder att vi har våra förband kvar men att de inte har någon material att utföra sina uppgifter med.

Vi talar om summan 2,3 miljarder kronor som flyttats runt i budgeten. Det är pengar som kanske kunde ha tagits av budgetöverskottet för att säkerställa att de förband som nu blir kvar också kan ha den modernaste och bästa utrustningen för att klara sina uppgifter.

Det jag är rädd för är att vi kommer att få ett försvar med förband som har en halvgammal utrustning och materiel som inte riktigt når upp till de moderna kraven på försvarsmaterial som man måste kräva idag.

Det är tråkigt att det måste krävas en internationell militär konflikt relativt nära Sverige för att våra politiker skall förstå att även Sverige måste kunna försvaras.

Hela den här cirkusen om försvaret hade kunnat undvikas om det inte varit så att för ett år sedan försvarspolitiken skulle skötas av finansdepartementet i stället för försvarsdepartementet vilket ledde fram till Mikael Oden berg avgång. Det kan nu vara på sin plats för alliansens partiledare att be Mikael Odenberg om ursäkt för den behandling som han utsattes för när det nu visat sig att han hade rätt i sak.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet

Dagen

Aftonbladet

32 kommentarer:

carl sa...

Ja Odelberg hade faktiskt rätt!
Har du också märkt hur bakvänt allting blivit? De styrande politikerna har skapat ett samhälle där vi betalar allt mera skatt samtidigt som vi får allt mindre tillbaka. Våldtäktsmän får mer skadestånd än brottsoffret och i takt med att man drar ner på polisen hyrs allt fler privata vaktbolag in för att hålla invandrargängen på avstånd.

Sverige har i tusentals år varit ett självklart hem för svenskar där befolkningen utvecklade en kultur som passade dem och där dygder som flit, ärlighet, samförstånd och solidaritet hölls högt. Många vaknar nu plötsligt upp och ser att detta Sverige är borta. Enligt politikerna ska Sverige numera vara allas land. Man har till och med slagit fast att den svenska kulturen ska ersättas av mångkultur. Detta har man minutiöst sett till att införa i skolan, på arbetsplatser, hos polisen, på universitet och i TV. Ingen ska komma undan och behålla kvar lite av det gamla Sverige.

Vårt mål är ett Sverige som formas så att det blir ett så bra hem för svenskar som möjligt. Svensk kultur och svenska värderingar skall råda, och det ska definitivt inte vara allas land. Det mångkulturella experimentet som förstör vårt land måste avbrytas och ett tryggt demokratiskt samhälle byggas upp igen.

Nationaldemokraterna utgår ifrån principen att varje etnisk grupp har sitt unika värde och därför ska tillerkännas rättigheter i stil med vad individer tillerkänns.

Tar vi inte tillbaka vår historia har vi ingen framtid.
Främst innebär detta rätten att fortsätta existera som en etnisk grupp och att få göra detta i frihet och oberoende. Svenskarna och de andra europeiska folken hotas idag av total etnisk utplåning genom integration med folk från andra världsdelar. De amerikanske myndigheterna har räknat ut att amerikaner med europeiskt ursprung kommer att vara i minoritet år 2050 – något många av oss kommer att få uppleva om vi inte lyckas vända utvecklingen. Prognosen för Sverige är lika katastrofal.

Att erkänna varje etnisk grupp som en viktig del av mångfalden i världen med dess unika egenskaper och att kräva rättigheter för dem kallas ofta principen om ”Rätten till liv”. Andra kallar det ”Etnopluralism” eftersom man vill ha en värld rik på etnisk mångfald. Mångkultur i ett och samma land innebär motsatsen och leder alltid till att en eller flera av de ingående etniska grupperna utlånas genom att deras etniska egenskaper för alltid går förlorade.

Principen om Rätten till liv finns inskriven i Nationaldemokraternas stadgar och kan inte skrivas om eller tas bort. Detta har vi gjort för att försäkra oss om att partiet alltid kommer att värna svenskarnas överlevnad även när det i övrigt förändras i takt med att det växer.

I etnopluralismen ingår det självklara att varje nation har rätt till sina medlemmars omsorg och kärlek. Nationen är som en stor familj och kan inte må bra om inte de som tillhör den inte bryr sig om den. Att man sätter stort värde på sin egen nation är inte konstigare än att man gillar sin egen familj mest.


Det innebär inte att man för den skull skulle hata grannens familj eller ogilla andra folk.

För att det även i framtiden, om några generationer, ska finnas svenskar i Sverige måste större delen av de utländska gästerna åka hem igen. Sverige har mer än väl fullgjort sin del i att hjälpa dessa undan förtryck och krig. Nu är det vi som håller på att förgöras och då måste vi reagera på det. Även om situationen idag är mycket allvarlig gör Nationaldemokraterna den bedömningen att det än så länge räcker med frivillig återvandring för att återgå till ett sunt och tryggt samhälle. Med ordentligt tilltagna återflyttningsbidrag och genom att i övigt kräva att det är svenska regler som ska gälla i Sverige så kommer de allra flesta utomeuropéer att återvandra frivilligt. Många har kommit hit av ekonomiska orsaker och då kan ekonomiska orsaker få dem att åka hem igen. Ingen kommer att behöva utvisas utom kriminella invandrare och sådana som vägrar att ta seden dit de kommer. Naturligtvis vill vi även att alla tvivelaktiga uppehållstillstånd kontrolleras på nytt.

Vår vision om Sverige är ett land där det är självklart att de som bor där är solidariska med den svenska nationen och det svenska folket. Sverige har, trots att det är ett litet land, stått sig väl i världen. Vi har haft många framgångsrika vetenskapsmän, gjort betydelsefulla uppfinningar och alltid vetat att reda oss. Men nu säljs de svenska företagen i rasande fart till utländska intressen, läggs ner eller flyttar ut. De mekanismer som skyddade vårt land har de senaste åren monterats ner.

Vi vill se Sverige som något vi har gemensamt, de företag som finns måste även ta sitt ansvar för landet. Det internationella kapitalet ska inte tillåtas att härja fritt i Sverige. Vi vill prioritera småskalig och lokal produktion. Det finns andra saker än rent vinstintresse att ta hänsyn till, och vi tror att om ägandet av företagen finns lokalt så är man mera mån om att ta ansvar för att verksamheten är bra för bygden.

Vi vill återinföra alla de regler som bara för några år sedan skyddade vår ekonomi. De stora samhällsviktiga företagen ska få tillbaka den aktie som bara kunde ägas av svenskar. Det ska inte längre vara möjligt att skicka ut miljoner till släktingar utomlands. Dessutom vill vi att kommunikationer, järnvägar, banker och andra oumbärliga inrättningar i samhället ska vara i statens ägo, eventuellt delas ut på entreprenad.

Anledningen till att politikerna kommer undan med sina galenskaper är att de får stöd av media. Visst hänger man ut en och annan småfifflande politiker ibland, men som helhet mörklägger man mångkulturens konsekvenser. De stora medierna har till och med kommit överens om att man inte ska rapportera om den etniska aspekten när det gäller brott – det skulle kunna ”påverka det svenska folket i negativ riktning”. Att kalla Sverige för en demokrati är inget annat än en lögn. Det svenska folket vill inte ha mångkultur, ändå är det just det som politikerna prioriterar mest.

Vårt mål är att återställa en demokrati där makthavarna utgår ifrån folkets intressen och behov. För detta krävs en objektiv nyhetsförmedling. Vi vill lagstifta bort att enstaka familjer som till exempel Bonnier ska kunna äga så ofantliga mängder tidningar, tidskrifter och andra medier.

Vi vill ge människor tillbaka deras identitet, trygghet och stolthet över att vara det de är. Vi vill ha ett Sverige som man kan vara stolt över.

Anonym sa...

Hej Nasse!

Jag avstår från att kommentera ditt förvirrade resonemang.
En kommentar bara,
förre Försvarsministern heter Odenberg och inte Odelberg, men rätt och fel är kanske inte så viktigt i din värld?

Nalle Puh

Veronika sa...

carl har helt rätt. man kan inte gå ensam som tjej inte ta en joggingrunda som förr inte snabbhandla i butiken en sen kväll och absolut inte gå ensam hem från krogen UTAN att nån gång bli Våldtagen av ,ja faktiskt utlänningar. det är ingetrasistiskt utan bara ren verklighet. så det behövs bra politiker och det har vi inte nu.

Ann christine sa...

försvaret borde patrulera gator och torg.
SÖDERTÄLJE En 21-årig ung svensk kvinna i Södertälje slogs medvetslös och misshandlades grovt av ett tjugotal beväpnade invandrare natten mot förra lördagen, rapporterade nyligen Aftonbladet.

Hon och en väninna hade varit ute och firat att hennes pojkvän fyllt 20 år, när de stötte på ett stort invandrargäng vid gångtunneln vid pendeltågsstationen. Den unga kvinnan berättar hur någon skrek ”jävla svennehora” åt henne, och att hon då svarade ”håll käften”, varpå gänget attackerade dem.

Även efter att hon blivit medvetslös av alla slag och sparkar fortsatte gänget misshandeln genom att bland annat hoppa på hennes bröstkorg. Hon hade kunnat dö, om det inte var för ett rådigt ingripande av sex svenska killar som trots sitt fyrfaldigt numerära underläge försökte avbryta misshandeln.

Till Aftonbladet berättar en av killarna hur de bevittnat folkhopen, och den avtuppade unga kvinnan i mitten. En av invandrarna lyfte upp hennes huvud medan en annan sparkade henne i ansiktet, samtidigt som de skrattade.

- De var väldigt många fler. Jag visste att det skulle gå åt helvete, men var tvungen att göra någonting, berättar han. En inställning som vittnar om ett mycket hedervärt civilkurage.

De sex killarna blev sedan själva misshandlade med bland annat knogjärn, och fick uppsöka akutvård efter att ha lyckats springa ifrån gänget. Killen som intervjuats av Aftonbladet uppger hur han behövt operera en bruten näsa, fått ena trumhinnan intryckt, skadat kindbenet, fått två inre blödningar och har ömma revben efter att ha mottagit sparkar mot dem.

- Det här är fruktansvärt och det är oerhört viktigt att vi går till botten med det, kommenterar Kia Sandrell, Södertäljepolisens presstalesman. Hittills har polisen fått fem inblandade personer utpekade, och ytterligare en som är misstänkt, men som fortfarande är på fri fot.

Södertälje är en stad som även tidigare har haft stora problem med mångkulturen. Detta är bara en i raden av många tragiska händelser. hur skall det bli i framtiden. jag vill bara kunna vara trygg

Rune sa...

Du Anonym som kallade Carl för nasse du borde skämmas.
nu kan man inte vara trygg inom hus heller, varjefall inte sitta nära fönster, försvaret behövs på gator och torg .

Skottväxling i Södertälje
Publicerad: 14 september 2008, 01.46. Senast ändrad: 14 september 2008, 01.48

Någon form av skottväxling inträffade av allt att döma i Södertälje på lördagskvällen, men ingen människa skadades.

Textstorlek: Normal text Större text Störst text Skriv ut Ett skott gick in i en lägenhet i närheten.

Det var vid halv elva på kvällen som flera människor ringde larmnumret 112 om skottlossning i området Geneta i Södertälje. Skotten hade avlossats utanför Spelpalatset. Det hade skjutits både inifrån lokalen och ut, och från gatan mot huset.

- Som någon form av skottväxling, säger Inger Qvennerstedt, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

- Vi har hittat tomhylsor och även skotthål inne i en lägenhet i närheten, fortsätter hon.

Många vittnen fanns på plats men de ville inte hjälpa polisen att kasta ljus över vad som inträffat. Flera personer togs med till polisstationen för förhör. En bil som försvann från platsen hittade senare övergiven i Ronna centrum.

Anonym sa...

Ann christine sa...
"försvaret borde patrulera gator och torg."

Rune sa...
”Du Anonym som kallade Carl för nasse du borde skämmas.
nu kan man inte vara trygg inom hus heller, varjefall inte sitta nära fönster, försvaret behövs på gator och torg .”


Ann christine och Rune,
Ni anser alltså att Södertäljes misslyckande representativt är för hela Sverige?
Då förstår jag att ni faller för carls locktoner.

Att framförallt kvinnor men också unga män inte kan gå trygga är inte en sak för militärer, det är en polisär och rättslig fråga.

Men ni anser att vi skall använda ett av landet Sveriges viktigaste säkerhetspolitiska instrument till att patrullera gator och torg?
Skall vi patrullera med SISU-vagnar och AK5-beväpnade insatsförband på gator och torg? Vilken utbildning skall de ha? Skall det vara värnpliktiga? Hur skall de rekryteras?
Vilka rättigheter och skyldigheter skall de ha?

Skall vi ha poliser som militärer?
Skall vi ha poliser insatta i Afghanistan praktiserandes svensk säkerhetspolitik??

Fundera lite på förslaget att militärer skall användas till att patrullera Sveriges gator i jakt på kriminella.

I praktiken förordar ni kollektiv bestraffning.

Tänk att en etnisk svensk begår grova våldsbrott. Enligt samma resonemang som "carl" för skall vi straffa hela det etniskt svenska kollektivet.

Tänk er att Pelle eller Ahmed busar i klassen. Som följd av det får hela klassen kvarsittning, inte bara Pelle eller Ahmed. Smart?

De fåtal inflyttade som inte sköter sig och ägnar sig åt kriminalitet skall ta konsekvenserna av det, men de skall inte få förstöra för hela det inflyttade kollektivet.

Läs carls argument igen och ni kommer att se att det står en hel del mellan raderna som vi känner igen från totalitära regimer.

Räkna INTE med att det fria ordet blir kvar särskilt länge i carls idealsamhälle. Det fria ordet är en mycket svensk tradition. En tradition som kopierats i många västerländska demokratier. Men just den traditionen kommer att försvinna i carls idealsamhälle.

carl och hans partibröder tar chansen att saluföra sina idéer och vips hoppar man på utan att fundera på följderna. Jag ber er, tänk till liite längre.

Ett annat exempel:
carl skrev
”Sverige har i tusentals år varit ett självklart hem för svenskar där befolkningen utvecklade en kultur som passade dem och där dygder som flit, ärlighet, samförstånd och solidaritet hölls högt”

Tusentals år låter mycket stort. Men carl menar alltså den tid då vi sprang omkring i djurhudar strax efter istiden och hade full koll på att vi alla skulle bli svenskar några tusentals år senare?

Det Sverige vi känner idag började formas kring 1300-talet och den första riksdagen hölls 1435. Drygt 700 år och inte tusentals år. Som sagt, fakta är inte så viktigt för carl och hans partibröder.


Signaturen Anonym som är (så kallad) etnisk svensk.

Sofia sa...

reply: Anonym gissar att du inte umgås med invandrare, du är säkert en av de som tjänar pengar på invandringen kanske tom byggt en karriär på det.
England som är ett skräckexempel på vart Sverige är på väg. Där tvingas folk som är blonda att flytta(fly)från England 1 person var varannan minut. på grund av att de blir angripna av utlänningar för att de är blonda. samma händer i invandrar täta områden i Sverige där många flyttar till Svenska villaområden. även Sossen Nalin Pekul flydde från Tensta när hon blev rik på sina feta arvoden från våra skattepengar och bor ny i säkrare område.Detta är INTE rasistiskt utan bara en synpunkt ur verkligheten. Sverige behöver nya förnuftiga politiker NU!

carl sa...

nuvarande regering och förra sossarnas politik ÄR oansvarig.
Försvaret behövs dels för landets skydd och dels som uppfostring för unga, man får verkligen lära sig veta hut i värnplikten. och även pröva sina personliga gränser och får bättre självkänsla.
vad gäller invandring så bör Svenska politiker läsa tidningen "News of the World" som skriver om storbrittanien´s regering som fått upptäcka att Engelsmänn flyttar från kriminalitet och kaos samtidigt som 620 000 utlänningar flyttar dit. varningsklockor borde ringa hos Svenska politiker när england och USA redan har dessa problem

Anonym sa...

Sofia skrev;
"gissar att du inte umgås med invandrare, du är säkert en av de som tjänar pengar på invandringen kanske tom byggt en karriär på det."

Jag jobbar bland flera olika etniciteter. Som yrkesofficer kan jag knappast påstå att jag gjort en karriär på invandringen. Men om du känner dig trygg med att avfärda mitt resonemang genom att sätta en etikett som innebär att jag tjänar pengar på invandringen så får du göra det.

Notera att signaturen carl undvek att svara på mina invändningar mot hans resonemang.
Han följer sålunda mönstret för sitt gäng.

carl "vet säkert" mer om värnplikten än vad jag gör som yrkesofficer en bra bit upp i hierkarkin. Eller??

Genom min gärning arbetar jag dagligen med Sveriges säkerhet. Sofia det kallas handling och inte tomma ord.

Slutligen, Storbritannien genom sin forna emperiestatus och därigenom smältdegel för olika kulturer går inte att jämföra med Sverige rakt av.

Försök att göra skillnad på kriminella invandrare, kriminella svenskar, laglydiga invandrare och laglydiga svenskar. Klarar ni inte ut det så föreslår jag att ni ligger lågt. Ni kan nämligen bli synade...

Carl sa...

typiskt "Anonym"som utger sig vara yrkesofficer. om du är det så är du partisk som är beroende av att tycka "rätt" för får sin lön av staten som betämt att ALL form av invandring är bra.
det jag är emot är att man har okontrollerad invandring, man chansar på att de nya som kommer är hederliga och politiker fantiserar om att de nya skall förvandlas till att bli svenskar.osv osv... lite fakta:
1:Jag är INTE rasist har många vänner som är invandrare och bott i Sverige i ca 30-40 år de är också emot OCH DRABBAS av den oansvariga invandringspolitiken.
2:utanförskapet har gjort att kriminaliteten vuxit sig stark och en våldkultur är här likt den som är i exempelvis England och frankrike.
3: skolbarn rånar banker med militära automatvapen I SVERIGE och hur har dessa 15-17 åringar fått tillgång till kalasjnokov? ,AK-4 :or,AK-5:or
4: i Frankrike tvingades militär sättas in för att stävja oroligheter i invandrartäta områden
5: Underkravallerna i Göteborg 2001 hade polisen svårt att hantera situationen och flera polismänn utsattes för livsfara
6: yttrande friheten kommer alldrig att få försvinna bara för att nya partier OCH invånare i Sverige önskar en bra invandringspolitik
7: I Holland kräver de Islamska partierna FÖRBUD mot att kritisera Islam och de som gör det skall dömmas. blir svårt att ha en valrörlse där,då man brukar få kritisera varandras politik
8:många känner rädsla att gå ut ensamma i Sverige och många tjejer blir våldtagna och äldre pensionärer blir rånade när de går med rullator.Tror inte ens att Lasse B som har denna blogg vill gå själv ensam i södertälje en sen kväll
9:alla som besöker internet blir naturligtvis loggade så varför är du "Anomym"?
10: alla som kritiserar invandringen blir alltid stämplade som rasister och hotas (ibland till livet),varför?? vart är demokrati och yttrandefriheten på väg??framåt eller mot FRA????

Veronika sa...

hahaha! super klockrent, nu fick Anonyma yrkesofficeren svar på tal.
håller med dig Carl till 100 procent.
min favosite ä "altermedia" en världsomfattande nyhetsportal som är politisk obunden och säger SANINGEN om allt läste där om detta:

Marrokanske författaren Mohammed Jabri, som uppehåller sig i Holland, har upprättat en kommitté vars uppgift kommer att vara att övervaka personer som uttalar sig ringaktande gentemot islam. Kommittén, som har fått namnet Mirsab vilket på arabiska betyder Mohammeds svärd, kommer att vidta lagliga åtgärder mot de MAN ANSER uttalat sig nedlåtande och rasistiskt om islam, genom att stämma dem.

Jabri säger sig vara medveten om att han kommer att förlora i många fall men han hoppas att de fall man ändå vinner kommer att få en långtgående verkan, rapporterar holländska De Telegraaf. googla så hittar ni altermedia som är helt klart bäst!
varför får inte tjejer lära sig skjuta och försvara sig när killar får det utan att göra lumpen på riktigt???????

Anonym sa...

reply: Anonym!
NYA FUNKTIONER FÖR FÖRSVARET.
polisen börjar likna mer och mer en militär de har tvingats köpa in pansarbilar.
Dessa nya Pansarbilar kan hantera alla situationer och är KONSTIGT NOG placerade i invandrartäta polisdisrikt. internationella insatsstyrkan används mer och mer i vardaga händelser i Sverige.
polisen har inte resurser att handlägga alla brott all övertid är nåd och utredningar avskrivs eller läggs på hög.nån mer myndighet behöver sättas till faktist och det utbildas ju militärpoliser på K1 utanför stockholm så va f-n....hederligt folk kan väl inte få fortsätta att knackas ner av slödder

per sa...

du Anonym det var ett d-v-la påhopp på Carl´s kommentarer. om ni är Yrkesofficer så borde följa regeringens politik noggrannare och uppdatera dig oftare för regeringen ändrar sig snappt. nu har både Socialdemokrtater och Nuvarande regering förändrat invandringspolitiken och den har blivit en kopia på Sverigedemokraternas invandringspolitik.
regeringen har även kopierat försvarspolitiken och nu skall inga mer förband läggas ner för regeringen har insett att verkligen inte stämmer med vad de trodde i sin fantasivärld(kan georgienkonfikten väkt dom?)

Ann christin sa...

Postat av: Katinka
I söndags var jag på Sd-möte ute på Österlen.
Vi va ca 50 personer. Av dessa var många unga människor.Men det som gladde mest var att det var minst 10 personer där med utländsk bakgrund.
Greker,ungrare,slovenier och kroater och såg man inte en representant från Fjärran Östern ochså.
Jag frågade en av dessa företrädare för arbetsinvandrarna varför de gått med i Sd?
Vi har en rätt till detta land som gav oss ett arbete och en framtid.De flesta svenskar sover sin Törnrosasömn medan den islamska våtfilten breder ut sig över landet alltmer, utan att någon protesterar mot detta.
Om inte svenskarna tar upp kampen får vi arbetsinvandrare göra detta. Många av dessa kommer att rösta på Sd i både EU-val som riksdagsval för att markera sitt missnöje med utvecklingen i landet.
Vi är en stor och mäktig grupp som kan bli en kraftig markering i valen. Som sagt, vi tar striden om inte svenskarna gör detta. Tänkvärda ord som bör beaktas.

Anonym sa...

För SD-anhängare det helt OK att skylla egna misslyckanden på invandrare. Skillnaden jämfört med för flera år sedan är att man ändrat orden så att det låter bättre i media. En del går på det, andra inte.

Om ni ser svenskheten så viktig, varför är svenskakunskaperna så skrala? Varför inte hedra det svenska språket mer genom att använda det på rätt sätt?

carl! När började Försvarsmakten använda "kalasjnokov"? (som för övrigt heter
kalasjnikov") Hur var det nu med alla dina faktafel, du svarade inte förra gången???

carl,
Den svenska officerskåren får sin lön utan att behöva tycka rätt. Den svenska officerskåren präglas av demokratiska värderingar och i demokratins väsen ligger yttrandefrihet och rätten att tänka fritt.
Jag väntar ivrigt på att du snart kommer att börja kalla mig för en represenant för ZOG.

carl,
Ditt första inlägg har en helt annan stil än de följande. I första inlägget är meningsbyggnaden, stavningen och stilen är nästan oklanderlig, förutom en hel del faktafel. I dina andra inlägg är mängden stavfel och andra grammatiska fel väldigt många. Du har alltså inte skrivit texten själv? carl, är det inte dags att börja tänka själv?

Hur kommer det sig att carl mfl inte kan svara på de direkta frågor utan svävar ut i propaganda från SD eller SA vad det nu heter?

Ann christin eller Katinka.
Kul att du nämnde just Österlen. Har du förresten sett filmen den "Enfaldige mördaren" av Hasse Alfredsson? Jag tänkte direkt på scenerna med SD´s föregångare.

Anonym eller inte, jag har inte registrerat mig, och därför blir signaturen anonym. Är "carl" "sofia" "rune" mfl mindre anonyma?

Vad är det som säger att carl i själva verket heter Carl? Svenskan använder för övrigt versaler för initialbokstaven i egennamn. Men vem bryr sig om svenskan?

Återigen försök att göra skillnad på kriminella invandrare, kriminella svenskar, laglydiga invandrare och laglydiga svenskar.

Jag vet att det är svårt, men försök, lite perspektiv skadar inte.
Även smånassar kan få lite knorr på tillvaron med nya perspektiv

Avslutar med en länk
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1710735.svd

Lycka till med drömmarna!!

Berit sa...

Modig bilist stoppade tjuvar
Publicerad: 14 september 2008, 01:15 nån form av skydd behövs för att skydda civilbefokningen i SverigeTrelleborg
Först följde de två unga killarna efter den 94-åriga, rullatorburna kvinnan. Sedan tog de hennes börs, som låg i fickan. Då tvärnitade en förbipasserande bilist och fick de två tjuvarna att springa från platsen.
Den 94-åriga kvinnan som vill vara anonym hade varit och handlat, och blev utsatt för en stöld, är så tacksam för att hon fick hjälp:

- Det är fantastiskt. Vad bra att någon ville ingripa. Pojkarna blev bevisligen rädda och slängde ifrån sig börsen, när den unga damen som körde bilen stannade och sprang efter dem, berättar 94-åringen.


Omtumlad
Efter det inträffade var hon omtumlad, men har återhämtat sig.

- Visst var jag chockad, men nu är det bättre. Jag är, som sagt, glad för hjälpen jag fick, konstaterar 94-åringen.


Lyckligt slut
Det var en helt vanlig dag. Den 94-åriga kvinnan hade varit och handlat och var på väg hem.

Då skedde stölden.

- Jag gick från Valens köpcentrum mot Strandgatan. Precis när jag rundat hörnet vid Hansagatan rusade två pojkar fram och tog min börs och försvann längre ned på gatan. Det var då damen som körde bil ingrep, berättar 94-åringen.


Tacksam dotter
Även 94-åringen ena dotter är glad över att stölden fick ett lyckligt slut:

- Damen som körde bilen skrämde lymlarna, så de kände sig nödsakade att slänga ifrån sig börsen och springa sin väg. Det går inte nog att beskriva vad den hjälteinsatsen betydde för att min mor skulle återfå sin tro på mänskligheten, säger dottern och fortsätter:

- Att damen i bilen i en sådan situation agerade på det sättet, gav stöd och vänlighet, kan mor inte nog bedyra sin tacksamhet för, säger dottern.

Händelsen hindrar inte den 94-årig kvinnan att på nytt ge sig ut på stan.

- Nej, jag måste ut och handla. Det är viktigt att gå ut och röra på sig!
trelleborgsallehanda.se

carl sa...

du anonyma officer! åk ut till Södertälje och bekanta dig med lokalbefolkningen. bekanta dig med ungdommarna där gärna sena kvällar på helger det är då dom behöver få råd av vuxna som mest.
sätt dig även framför tv´n onsdag 17 September kl 21.00 och välj kanal TV3.
med dessa händelser kommer ni och andra upptäcka verkligheten och inse att Svenskar i Sverige råkar ut för samma elände som civilbefolkning i KRIGS SITUATIONER gör

Anonym sa...

Som jag sagt tidigare. Södertälje har misslyckats. Bra att vi är överens om det.

Du har inte lyckats besvara någon av de direkta rågor kring faktafel och textstöld jag ställt till dig.
Känner du innerst inne att du är ute på hal is?

Återkom gärna med svar om du lyckas med det. Ta gärna hjälp av dina stödtrupper på denna blogg.

Det är också spännande att läsa dina referenser.
Blaskan News of the World går under öknanmnen "News of the Screws" and "Screws of the World" pga av sin fokus på sexskandaler och säljande nyheter.
Skall du ägna dig åt politik bör du vidga dina perspektiv lite grann.

All heder åt veronika som berättar att hennes bästa nyhetskälla är "Altermedia". Altermediam utger sig för att vara "World Wide News for people with European Descent." Inget för sk "blattar" med andra ord... veronika, slå upp begreppen källkritik och tendentiös och fundera en stund på vad du läser och varför det skrivs.

Snälle carl, du är lika anonym som jag. Hur många carl finns det? Ungefär lika många som officerare antar jag?

Återkom gärna när du kan eller vågar reda ut textstölder, det tusenåriga Sverige, svensk språkvård mfl andra villfarelser.

Lyckas du inte med det finns det ingen anledning att fortsätta diskussionen

Lycka till carl!!

CCCCCCarl sa...

När argumenten tryter och man inte vill inse, att man har FEL. Då skall det anmärkas på stavfel.

Ett stark försvar måste finnas i Sverige, fler bör göra värnplikt även tjejer. det viktigaste är att få lära sig disciplin och lära hur man reagerar i extrema situationer och härda ut långa extrema övningar..
man behöver inte öva med de senaste hightechvapnen utan viktigast är att göra bra soldater av rekryterna med bra moral. Jägarförband (fallskärmjagarskolan)är bra exempel.
när man gör värnplikt lär man sig att terror mot civilbefolkning är försvarets uppgift att förhindra.
men hur kan yrkesofficerare ha ro i kroppen när de läser i tidningar och ser på tvnyheter att dagligen så rånas,våldtas,misshandlas, förnedras medborgare i Sverige nu i fredstider. varför reagerar inte myndigheter och politiker skall vi ha detta våldsamhälle. man hör på nyheter bla från TT. att knark och illegala vapen smugglas in i Sverige utan kontroll.polisen säger i tv att de inte kan ha kontroll längre över den organiserade brottsligenheten i Sverige. så vem skall sätta stopp för den negativa samhällsutvecklingen? folk är mer oroliga för att bli brottsoffer på gatan än att främmande militärmakt skulle invadera Sverige.
sista inlägg från Carl(med reservation för enorma fel,förlåt att jag finns till)

Anonym sa...

I den demokratiska rättsstaten Sverige är det i första hand polis, domstolar och kriminalvård som hanterar kriminalitet.

Försvarsmakten skall dimensioneras och inriktas mot yttre (militära) hot mot statsbildningen Sveriges existens.

I det perspektivet är det oväsentligt vad jag som enskild medborgare tycker om de exempel på grov och motbjudande kriminalitet som lyfts fram i olika inlägg på denna sida.
Det typen av kriminalitet skall bekämpas på alla sätt, förebyggande, konfrontativt, indirekt, MEN DET ÄR POLISENS SAK.

Men, under förra året skedde en lagförändring som medgav att militär kan sättas in i vissa situationer under befäl av polis.
Mig veterligen har denna lag ännu ej tillämpats.

Anonym nr2:
Polisens nya förstärkta fordon är stationerad i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dvs Sveriges tre största städer och som en sorts regional resurs.

carl,
läs inläggen igen ser du att fokus inte ligger på stavfel utan faktafel. Jag hade hoppats att du skulle bemöta med fakta som visar att jag har helt fel, men jag fick inte ens svar på mina frågor.
Men om det känns obehagligt skall jag respektera din tystnad från och med nu. Tack för debatten

Den anonyma yrkesofficeren
(som faktiskt är den ende som uppgett vad jag arbetar med anonym som jag är...)

Dan åke sa...

dessa problemområden borde försvaret bevaka när polisen inte har ekonomiska resurser.
detta varnade folkpartiet för 2005 men när de sen kom in i riksdagen har problemet glömts bort eller sopats under mattan. se länkhttp://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=452064&maNo=-1

fd Naiva Svea, nu lika ful lifan som en arab sa...

aha nu vet jag vilket program Carl menade! kl 21.00 TV3 i kväll Onsdag den 17 September. Försvaret bör om vandlas till Civilförsvaret annars dör Svenskarna ut som brottsoffer och vem skall då Svenska försvaret finnas för.

Jag tror forskare i EU testar Darwins evolutionslära på Svenskarna.
de korkade röstar på sossar och allians och miljö och vänsterpartier.
De starka och intelligenta som vill föra arvet vidare röstar på Sverigedemokrater eller Nationaldemokrater

AH sa...

"De starka och intelligenta som vill föra arvet vidare röstar på Sverigedemokrater eller Nationaldemokrater"

Ja, precis! Banjospelande missanpassade rednecks har ju aldrig dragits till Nationalsocialisterna. Oj förlåt, jag menar demokraterna eller nått.

Carl sa...

Postat av: Carl
Expo är en indokriniorganisation styrd av Sossarna. makteliten i Sverige strävar efter att bli rika och få karriärmöjligheter i EU. se bara på Göran Persson och anitra hon tar ut över 30 Miljoner i Pension, göran fixar konsultjobb åt sig med dom kontakter han fått via jobbet och lobbar nu för en ryskgasledning arvode 2 Miljoner om året. vad får solidariska skattebetalare jo 5000 kr efter skatt som garantipension. inte heller invandrare har det bra och nu vill Alliansen OCH Sossarna ta hit arbetare utanför EU som skall jobba för svältlöner och illegala utlänningar döps om till papperslösa och skall få fortsätta jobba svart för de rika även sossar. VAD gör de mot de hederliga som upptäckt och är emot galenskapen. JO kalla dom för rasister och använd hela lagstiftningen och mänskliga rättighetgrejen mot kritiker så de kan tystas.
Folk i andra länder lockas till Europa för drömmen om ett bättre liv de flesta blir utnyttjade och nån enstaka kan lyckas. DU som läser detta gå inte på maktelitens bluff. ställ frågor till din närmsta kommunalpolitiker. din kommun har faktist inte råd att försörja alla nya som vill bo där du bor. det finns inte jobb och bostad till alla och kommunensbudget MÅSTE gå ihop och besparingar görs på de svagas bekostnad. alldrig att kommunalråd sänker sin lön alldrig att riksdagsledamöter sänker sin lön heller. men DU får känna på sämre tider, tro mig. partier som är emot okonrolerad invandring är INTE rasister de är förnuftiga för de vet att det blir dom som får betala med sämrelevnadsvilkor. vem tror att wanja lundby-widen skulle sänka sina löneökningar på 4 Miljoner nä det är vårdbiträden i vården som betala med låga löner. fotfolket kommer inte få det bättre. vi är på väg att få ett Amerikanskt samhälle. och Sossar och Allians är livrädda för att Svenska folket skall kunna rösta in nya partier som står på din och min sida . VAKNA UPP och TÄNK EFTER innan du sprider maktelitens propaganda bara några få kommer bli gynnade av maktelitens famn och du blir inte en av dom, tro mig

Erik sa...

Land och mark är till för att föda svenska folket och för hem för vår svenska befolkning

Den som inte är medborgare kan bara bo i Sverige som gäst, och måste då stå under en utlänningslag.

Varje vidare invandring av ickesvenskar ska förhindras.

Staten bör äga de stora företagen.

Vi kräver att staten förbinder sig att i första hand sörja för försörjnings- och levnadsbetingelserna för sina medborgare.

En välmående medelklass är mycket viktig.

Vi skall ha en värnpliktsarmé och att försöken med stående yrkesförband avbryts

Anonym sa...

bra tänkt erik! tänk om våra förbanade värdelösa politiker puckon hade samma förnuftiga inställnig till svenka folket.

Anonym sa...

Kan väl tro att Eriks text passar ND och SD-anhängare.
Texten är rakt av en försvenskning av delar av nazisternas partiprogram.
Se http://sv.wikisource.org/wiki/Nationalsocialistiska_tyska_arbetarepartiets_partiprogram

Som jag tidigare har skrivit. ND och SD tar gärna åt sig en del gamla nazistiska idéer, packar om dem, och lanserar dem på nytt i en glättigare förpackning för dem som okritiskt tar åt sig allt som passar. Detta var ett mycket bra exempel. Lysande Erik, tack!

Carl, du lovade att vara tyst. Varför är du inte tyst? Tänk efter själv och gå inte på snacket från dina partibröder. De behöver sådana som du själv, Veronika, Rune, Ann Christine, Sofia mfl som aningslöst sväljer deras propaganda. Läser man bara nyheter från tex Altermedia är man ett lättfångat offer för de som jagar anhängare för dunkla syften.

Samma fenomen återfinns i den muslimska världen. Ett fåtal fundamentalister lyckas snärja ett flera aningslösa som går på enkla och lättfattliga budskap. Läser man bara nyheter från tex Altermedia är man ett lättfångat offer för de som jagar anhängare för dunkla syften.

Carl, du har fortfarande inte lyckats svara på mina frågor.
Du kan väl be dina partikamrater om lite argument som du kan återanvända?

/Den anonyma officeren

Anonym sa...

carl har ju f-n rätt! se bara på Italien vi har det lika dant här med impoterad maffia tacka invandringspolitiken för det! innan främlingarna kom till Sverige var det ett tryckt land. NU får försvaret en krigsuppgift nämligen att ta vid där polisen inte klarar uppgiften att skydda befolkningen.
se hur Italien gör här:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1796873.svd
Nu får den "anonyma officeren" äntligen göra lite nytta och röra på "sittdelen"

Anonym sa...

Äntligen bryts tystnaden, men några svar lyckas ni inte med att ge.
Ni är ju flera, kom igen nu!!! Svar på frågorna och överbevisa mig!

Ja, du anonym. Hade inte jag monopol på anonym? Vad jobbar du med själv?
Apropå göra nytta, vet du överhuvudtaget vilka skarpa insatser försvaret just nu genomför?

Jag förstår din fascination för Italien... Italien har en annan konstitution och en regeringschef med diktatorstendenser som delvis påminner om Mussolini.

Italien har redan en halvmilitär styrka i form av Carabinieri så steget till insatt militär är kortare än för Sverige.

Främlingar?
Menar du vallonerna som lade grunden till svensk stålindustri?
Holländarna som byggde Göteborg på 1600-talet?
Legoknektarna i GIIA´s & C12´s armé?
Italienarna och finnarna som på 60-70-talet bemannade maskinerna på Volvo och SKF?
Tyskarna som bedrev handel i Stockholm?

Menar du tryckt som i förtryckt eller tryggt?


PS. Du kanske hittar några brevkompisar hos Lega Nord?

/Officeren

Anna sa...

förstår att "officeren" inte lever i verkligheten åker väl taxi till och från försvarshögkvarteret och äter lunch på operabaren. vem skall skydda Civilbefolkningen i Sverige när vakter och polis inte kan ??? och försvarets höga herrar sticker huvudet is anden!
så här ser Verkligheten ut i Sverige 2008 i hela landet:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1811253.svd

Anonym sa...

Anna med gelikar
Du får gärna behålla dina vanföreställningar om det känns tryggt. Gänget i Tchad, Afghanistan mfl har säkert hittat motsvarande ställen som Cafe Opera ute i öknen.

Men försök att inse att det är svensk lag som reglerar hur man använder Försvarsmakten. Det finns en bakgrund i varför det ser ut som det gör. Bland annat arbetarrörelsens inställning efter Ådalen 1931.

Men vem bryr sig om fakta som Svea Rikes Lag när man kan ströva omkring i sin egen svart-vita värld?

Men det gläder mig att du börjat läsa något annat än hatpropaganda. Det finns alltså hopp för dig.

Men om du tror att insats med Försvarsmakten är lösningen på sociala problem får du allt läsa på lite bättre.
/Officeren

Anonym sa...

Rapport från Operabaren:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1829889.svd

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=835833

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg