lördag 13 september 2008

Kör på Julia

Det duggar tätt nu med historier om rekord när det gäller björn jakt för ett tag sedan så klev Sveriges yngsta björnjägare fram och nu så är det Jalle Spånberg, 44 som slagit rekord genom att skjuta den största björn som fällts i dalarna.

Jalle fällde en riktig bamse till björn (ursäkta ordvitsen) på 281 kilo, och på bilden så ser björnen riktigt rejäl ut, faktisk lite skrämmande. Jag är glad att jag inte mött den i skogen för frågan är om man inte dött av ren skräck då, trots att man har ett hum om hur man skall bete sig vid ofrivillig kontakt med björn.

Den som i den här historien imponerar mest på mig är Jalles nioåriga dotter Julia som var med för att dokumentera faderns älgjakt men fick dokumentera någonting betydligt mera spännande än det var tänkt. Jag tror inte för ett ögonblick att Jalle själv hade en aning om att jakten skulle bli så här spännande, jag tror inte han då tagit med sig sin dotter ut i skogen.

Bilden som presenteras i Aftonbladet är tagen av Julia och det är en bra bild så om intresset finns och häller sig kvar så kanske vi nu har sett födelsen av en kvinnlig naturfotograf, som vad det lider kan bli riktigt stor.

Det skulle vara riktigt roligt att kunna få se resten av bilderna från denna jakt som Julia tagit jag hoppas de läggs upp på nätet någonstans för det tror jag bilderna är värda.

Aftonbladet

4 kommentarer:

Göran sa...

Han som fällde björnen måste vara en stor jävla idiot som helt saknar respekt för djur. Man sätter väl för fan inte en pinne i gapet på ett dött djur bara för att björnen ska se mer farlig ut. Och man tar väl inte med en liten unge på jakt. Vilken idiot....Han är ingen äkta jägare för han verkar helt och hållet sakna respekt för djuret i fråga. Han kan fara åt helvete.

Lars Eriksson sa...

Varför dessa faktafel? "Pinnen i gapet" sitter inte där för att "björnen ska se mer farlig ut" utan för att tänderna måste skickas iväg på analys och då är det svårt om gapet är stängt då likstelheten trätt in.

Anonym sa...

Okej, vet inte riktigt varit ifrån ni alla verkar ha fått att Julia är Jalles dotter.. Om ni läser texten på aftonbldadet.se så står det faktiskt att hon fick kameran och ville fotografera när henne pappa skjutit en älg och att de hade en på gång, men att den försvann när Jalle sköt björnen.. Är det verkligen så svårt att förstå en artikel rätt??

LasseB sa...

Till sista anonym, du har helt rätt det står faktiskt inte i artikeln att Julia är Jalles dotter utan att hon var i området med sin pappa.
Där kan jag ha trasslat till fakta för mig.

Men det hindrar inte att min bedömning av Julias bilder är den samma

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg