tisdag 9 september 2008

Låt munnen bestämma

Aftonbladet avslöjar idag systembolagets hemliga koder för hur viner beskrivs, ja i alla fall så påstår Aftonbladet det. Att beskriva ett vin är nog bland det mest hopplösa som finns och för varje smakbeskrivning så finns det en tolkning.

Att säga att en viss smakbeskrivning är något man skall undvika är helt fel eftersom det är vad man som person tycker är gott som skall gälla om nu någon skulle tycka om viner som beskrivs som smak av mogna äpplen, varför skall då inte den personen få dricka det hela.

Hela artikeln luktar beställningsarbete från systembolaget lång väg eftersom de faktiskt hävdar att de dyrare vinerna är godare än de billiga. Jag kan upplysa aftonbladets redaktion om att priset på en flaska vin inte har ett dugg att göra med om det är gott eller inte.

Det enda som ökar med priset är risken för att man skall bli besviken och arg om vinet inte skulle vara gott. Det är betydligt enklare att hitta goda fyndviner i dom lägre prisklasserna än i dom dyrare.

Varför fortsätta med att försöka få vin att bli någonting mystiskt som bara experter förstår sig på, tänk om vi gjorde så med exempelvis läsk det skulle bara bli fånigt.

Välj ett vin som just du tycker är gott och drick det med njutning även om någon självutnämnd expert säger att det inte är gott så är det bara du själv som kan säga vad som är gott i just din mun.

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg