tisdag 16 september 2008

Men tänk om dom lindrar nöd ändå

Den kristna tidningen dagen inleder idag en artikel på följande sätt:

Myrornas second hand-butik i Örebro gästas i stort sett varje söndagskväll av tjuvar. Kläder, böcker och husgeråd som människor lämnat i containrar utanför butiken blir giriga människors byten. Det som inte blir stulet slängs på marken och blir förstört av fukt och kyla.
De människor som pockar åt sig kläder ur myrornas containrar kallas för giriga, det ägnas inte ens en tanke på varför en del människor gör detta. Myrorna säger att detta är tråkigt eftersom det skall gå till människor i nöd. Tänk om det är just människor i nöd som plockar åt sig i containrarna.

Myrorna av alla borde väl känna till att nöden faktiskt ökar allt mer i Sverige och för någon då som befinner sig i den yttersta nöden kanske inte ser det som en direkt stöld om den tar ett par byxor för att ha något att ha på sig i en container med kläder som är skänkta för att lindra nöden.

Men det kanske är så att det är pengarna som myrorna kan få för kläderna som är intressantare än att fundera lite på hur människor har det och vilken nöd som kan driva en människa att leta efter kläder i deras containers.

Dagen

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg