onsdag 17 september 2008

Mera skam över migrationsdomstolen

Migrationsdomstolen fattar ibland bra beslut och ibland korkade beslut, men nu har de nog i alla fall fattat det mest korkade och illa varslande beslut som jag har hört talas om.

Det handlar om den Iranska kvinnan Rana Karimzadeh som bor i Sverige sen 2005, att hävda att hon inte har flyktingsjälv ja då har ingen flyktingskäl.

I går så berättade tidningen dagen om den nya lag som införts Iran om att det är förbjudet att konvertera från islam och straffet för det är dödsstraff, samma tidning rapporterade också att två kvinnor i Iran som kämpar för kvinnor rättigheter har fått sitt spöstraff fastställt av högsta rätt, även jag kommenterade det i en blogg som ni hittar här. Där finns även länkarna till dagen.

Det som gör att Rana Karimzadeh har i mitt tycke klara flyktingskäl är att hon i Iran var engagerad i kvinnors frigörelse och vid flera tillfällen togs in till förhör av polisen för Iran är det ju straffbart att kämpa för kvinnan rättigheter.

Här i Sverige så har Rana Karimzadeh fortsatt att kämpa för de Iranska kvinnornas rättigheter samt skrivit två både islamkritiska som regimkritiska bloggar.

Rana Karimzadeh är i Sverige politiskt aktiv i flera regimkritiska organisationer. Hon är ordförande i Iranska flyktingars riksorganisation, Stockholmssektionen och aktiv i det exil-iranska kommunistiska partiet Hekmantist där hon sitter i centralkommittén. Bara att vara medlem i det partiet innebär fängelse i Iran vad det då kan innebära för straff att vara med i ledningen och dessutom kvinna det kan man bara fundera på, men det blir troligtvis långt fängelsestraff samt spöstraff.

Rana Karimzadeh arbetar i Sverige som personlig assistent.

I motiveringen till beslutet om avvisning sägs att domstolen anser att hennes politiska verksamhet ”inte varit av sådan omfattning eller bedrivits på sådan nivå att den är tillräcklig i sig för att ligga till grund för antagandet att myndigheterna i Iran har ett intresse...”.

Nehej så att bedriva verksamhet för frihet som man riskerar fängelse för i en diktaturstat är inte tillräckliga skäl att få asyl i Sverige.

Sen hör det till saken att det finns en allvarlig risk för Rana Karimzadeh liv om hon tvingas återvända till Iran. Under sin vistelse i Sverige så har Rana Karimzadeh träffat en man en annan exilirakier som hon har ett förhållande med. I Iran så finns hennes exman och barnens fader kvar Vilka straff hon som kvinna då kan få för sina beslut är väl klara för alla som vet något om Iran. Har hon tur så slipper hon stenas till döds som äktenskapsbryterska.

Men detta är inte det första fallet där migrationsdomstolen fattat beslut som i praktiken innebär att kvinnor utvisas till fängelsestraff och risk för tortyr och av rättning.

Det är enklare för en dömd brottsling att få stanna i Sverige än vad det är för en kvinna som kämpar för kvinnors rättigheter, jag tycker det säger en hel del om hur felaktig Sveriges migrationspolitik är.

Med denna blogg så kräver jag att migrationsdomstolen omedelbart ändrar sitt beslut angående Rana Karimzadeh , samt att de går igenom alla fall med kvinnor som utvisats ur Sverige för att vi i Sverige skall slippa skammen att utvisa kvinnor till tortyr och fängelse för att de kämpar för mänskliga rättigheter.

Dagens Nyheter

Dagens Nyheter

5 kommentarer:

Platinaapa sa...

Skamligt rent ut sagt. Jag är starkt kritisk till vår invandringspolitik.

Det här fallet gör mig dock förbannad, och precis som du skriver så härbärgar vi gärna dömda grova brottslingar från utlandet, och slänger pengar på dem, medan denna modiga dam och hennes barn blir utvisade...? Vad är det för jävla idioter som styr det här landet egentligen?

Börja med att utvisa alla våldtäktsmän, rånare, mördare som gömmer sig bakom flummiga regler, lagar och sina PUT och låt denna frihetskämpe få stanna!

Alf sa...

Håller med dig Platinaapa. Jag är också mycket kritisk till Sveriges invandringspolitik och tänker t o m lägga en proteströst på SD.

En islamkritiker ses ju inte med blida ögon av myndigheterna här. De är ju bara till besvär. Tror mycket väl att det kan ha spelat in. Om inte medvetet så undermedvetet i denna beslutsprocess. Herregud, kvinnan är ju islamofob, snart lika farligt som att vara rasist eller pedofil.

I det här jävla landet.

Carl sa...

Postat av: Carl
Expo är en indokriniorganisation styrd av Sossarna. makteliten i Sverige strävar efter att bli rika och få karriärmöjligheter i EU. se bara på Göran Persson och anitra hon tar ut över 30 Miljoner i Pension, göran fixar konsultjobb åt sig med dom kontakter han fått via jobbet och lobbar nu för en ryskgasledning arvode 2 Miljoner om året. vad får solidariska skattebetalare jo 5000 kr efter skatt som garantipension. inte heller invandrare har det bra och nu vill Alliansen OCH Sossarna ta hit arbetare utanför EU som skall jobba för svältlöner och illegala utlänningar döps om till papperslösa och skall få fortsätta jobba svart för de rika även sossar. VAD gör de mot de hederliga som upptäckt och är emot galenskapen. JO kalla dom för rasister och använd hela lagstiftningen och mänskliga rättighetgrejen mot kritiker så de kan tystas.
Folk i andra länder lockas till Europa för drömmen om ett bättre liv de flesta blir utnyttjade och nån enstaka kan lyckas. DU som läser detta gå inte på maktelitens bluff. ställ frågor till din närmsta kommunalpolitiker. din kommun har faktist inte råd att försörja alla nya som vill bo där du bor. det finns inte jobb och bostad till alla och kommunensbudget MÅSTE gå ihop och besparingar görs på de svagas bekostnad. alldrig att kommunalråd sänker sin lön alldrig att riksdagsledamöter sänker sin lön heller. men DU får känna på sämre tider, tro mig. partier som är emot okonrolerad invandring är INTE rasister de är förnuftiga för de vet att det blir dom som får betala med sämrelevnadsvilkor. vem tror att wanja lundby-widen skulle sänka sina löneökningar på 4 Miljoner nä det är vårdbiträden i vården som betala med låga löner. fotfolket kommer inte få det bättre. vi är på väg att få ett Amerikanskt samhälle. och Sossar och Allians är livrädda för att Svenska folket skall kunna rösta in nya partier som står på din och min sida . VAKNA UPP och TÄNK EFTER innan du sprider maktelitens propaganda bara några få kommer bli gynnade av maktelitens famn och du blir inte en av dom, tro mig

mowa sa...

Rana och hennes döttrar har ett ickeliv att vänta i Iran. Dessutom är de underbara människor, duktiga och en tillgång till det svenska samhället.

Jag har startat ett upprop på facebook. Kan vi bli riktigt många där kan vi kanske göra skillnad.

http://www.new.facebook.com/group.php?gid=31906440917

mowa sa...

Carl: Fårga istället kommupolitikern om de har råd att INTE ha dem kvar. Sverige håller på att avbefolkas. Vore det inte för invandringen skulle Sverige vara tillbaka på samma befolkningsmängd som på 1700-talet.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg