måndag 8 september 2008

Äntligen är hösten här

Nu kommer min absoluta favoritårstid hösten, med alla vackra färger som naturen ikläder sig i när den förbereder sig för vintern.

Många människor drabbas av en höst depression och ja jag tycker synd om de som gör det men kan inte förstå riktigt varför hösten skall framkalla depressioner. Hösten har ju så många fördelar som inte sommaren har.

Till att börja med så är det inte ljust mer eller mindre dygnet runt vilket innebär att det är lättare att sova vilket gör att man sover bättre och vaknar mera utvilad. Någonting som också hjälper till att skapa en bra sömn på hösten är en minskade temperaturen, vilket gör att man inte vaknar upp mitt i natten och för ett kort ögonblick tror sig hålla på att drunkna för att man svettas beroende på att det är 25 grader i sovrummet.

Även när det gäller att vara ute så föredrar jag hösten eftersom det då går att röra sig ute utan att risker överhettning och värmeslag inom de första 5 minuterna, det finns ingenting som är så ljuvligt som att gå ut i skogen och bara njuta av den symfoni av färger och dofter som en höstskog bjuder på.

Sen en annan fördel när det gäller hösten är den att det återigen har blivit möjligt att laga till den där riktigt rustika härliga svenska husmanskosten, den som man bara inte orkar äta på sommaren.

Finns det egentligen någon bättre medicin för skälen att ta en dag på sig och bara lalla runt i köket och i sakta mak laga till en äkta svensk köttgryta med mycket rotfrukter och mycket kött i , Bär är den upplevelsen om det regnar småspik ute och man sen kan sätta sig med sin köttgryta en kall öl och bara njuta

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg