måndag 1 september 2008

Pajasen Hugo

Venezuelas president Hugo Chávez har nu tagit chansen att få lite uppmärksamhet på den internationella arenan igen. Denna gång så har han i ett uttalande välkomnat den ryska flottan och det ryska långdistansflyget att använda Venezuelas hamnar och flygfält.

Chávez har ju hittills drivit en politik baserat på vad han anser vara kommunism skulle jag tro men det känns mera som en personkult. Han förstatligar allt och skyller alla Venezuelas problem på den elaka grannen USA.

Att Chávez nu helt plötslig vill vara kompis med ryssland beror troligen på 2 saker dels på att han praktiserar principen min fiendes fiende är min vän, samt att han gör precis vad som helst för att reta USA.

Venezuelas president Hugo Chávez hävdar ju våldsamt att det stora hotet mot landet är en invasion från USA men jag tror han har missat att det största hotet i dag mot Venezuela är han själv. Det finns en allvarlig risk att hans politik som långt ifrån har stöd av hela befolkningen kan leda fram till en allvarlig maktkamp inom Venezuela med inbördeskrig som följd

Vad Chávez måste förstå är vilken obetydlig person han egentligen är när det gäller internationell politik, han kan möjligen ta några poäng hos ickedemokratiska stater men de är som tur var inte så många

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg