måndag 29 september 2008

Politik korrekthet in absurdum

Den politiska korrektheten har nu firat nya triumfer i idioti, vägverket har tagit fram en alternativ vägskylt till herr Gårman, En Fru Gårman har nu sett dagens ljus.

Den förra skylten innehöll en stiliserad människa som i mina ögon var könlös på bilden, namnet herr Gårman är ju en ordlek.

Nu så blir så såklart den skylten inte jämställd eftersom den nu klart då visar en mansperson, usch och fy. Förr så var det jämställt när det gäller skyltarna en skylt fanns överallt nu är den jämställdheten som bortblåst för hur skall skyltarna fördelas skall det vara jämställt så måste hälften av skyltarna visa en man medan den andra hälften visar en kvinna.

Jag trodde i min enfald att det fanns viktigare samer när det gäller jämställdhet att arbeta med exempelvis lika lön för lika arbete eller att hjälpa förtryckta kvinnor i andra länder, men jag hade fel det är så klart viktigare att vi får en Fru Gårman än att visa sitt stöd för de kvinnor som kämpar för sina rättigheter och liv i Iran bara för att ta ett exempel.

Svenska Dagbladet

3 kommentarer:

Joakim sa...

Trycker man upp nya skyltar varför inte smälla ditt ett fruntimer vad spelar det för roll. Enda absurda här är din reaktin

nicklas eriksson sa...

Ja det där var en riktig ickefråga.

Termo sa...

Men tänk om skylten föeställer en transing, vilken tabbe!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg