fredag 5 september 2008

Religiös extremism

Terrornätverket al-Qaida tänker "om Gud vill" utrota Danmark från jordens yta. Ett hot som inte är direkt riktat mot Sverige på något sätt men som ändå riskerar att spilla över på oss. Vi är ju inte helt oskyldiga i deras ögon heller även om Lars Wiiks rondellhund inte skapade samma kraftiga reaktion som de Danska Muhammedteckningarna gjorde.

Många i Sverige hävdar att det inte finns någon risk för terroristdåd i Sverige en sådan attityd är just det som skapar möjligheter för ett terroristdåd. Förnekar man risken så ökar risken.

Detta uttalande verkar inte ha så mycket med politik som med religion att göra speciellt när man betänker följande ord som sades i det:

Mitt sista budskap till korsets tillbedjare i Danmark är att detta varken är vår första eller sista vedergällning. Om Gud vill så kommer vi att utrota er från jordens yta.

Det handlar om att sprida Islam för dessa grupper som har en extrem bild av sin religion.

Så det vi ser är en konflikt som bygger på religion och inget annat, tyvärr bara en av många konflikter som skapats med religiösa förtecken under historiens gång. Religionen har varit det mest använda skälet för att starta och utkämpa krig som funnits.

Oavsett vilken religion som vill tillgripa våld så är det totalt fel och vi måsta vara mycket vaksamma mot alla former av religiös extremism oavsett från vilket håll den än må komma.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

Dagen

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Problemet är väl att det inte går att resonera med religiösa fanatiker. De tror ju att de är guds utvalda.
Märkligt är också att det verkar som många här i Sverige, underligt nog ofta på vänsterkanten, är beredda att försvara de här fanatikerna och förringa deras vansinnigheter.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg