lördag 6 september 2008

Skandal under uppsegling

Fallet i Eksjö där en man häktats för att ha hållit en kvinna inlåst i nio år har vad det verkar som alla möjligheter att utvecklas till ytterligare en stor skandal för svenskt rättsväsen och för svensk socialtjänst.

Uppenbarligen så anmäldes mannen redan för ett år sedan för misshandel en anmälan som först nu kommit upp till ytan vilket kan ha lett fram till att det hela nu avslöjats, varför det har tagit så lång tid för polisen att reagera är svårt att säga men troligtvis så beror det på den resursbrist som råder inom svenskt rättsväsen eller rättare sagt den felaktiga prioriteringsordning som polisen tvingats på av politikerna.

Vad som mera är intressant är att paret uppenbarligen fått hjälp till detta boende av den lokala pingstförsamlingen för ungefär nio år sedan det vill säga samtidigt som problemen skall ha börjat, om pingstkyrkan vill bedriva social verksamhet så skall dom få göra det men då måste dom också göra det fullt ut.

Situationen har varit känd inom kyrkan men enligt uppgift så är detta inget som man skvallrar om inom kyrkan, det jag då frågar mig vad eller vilka brott som pingstkyrkan döljer. Att kvinnomisshandel är något som döljs är ju nu ganska klart kanske dom även tycker att våldtäkt och mord inte heller är något att skvallra om.

En av församlingens medlemmar som känt till fallet har arbetat på kommunen med boende stöd men ändå inte ansett att detta var något som kommunen måste känna till.

Detta är en stor skandal både för Eksjö kommun, polisen och för pingstkyrkan.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

2 kommentarer:

StaffanW sa...

Om jag inte missförstått något, så var det väl pingstvännen som plisanmälde, och polisen som inte sedan agerat.Sedan detta med att inte ingripa - överallt i samhället finns människor som lever väldigt udda liv, och det är inte självklart att alltid polisanmäla allt som avviker. Hur kvinnan mått under dessa år vet väl varken du eller jag - bra kvinnan själv. Sedan är det ju så att just pingströrelsen är en fristad för många udda personligheter - och de får också mycket värme och kärlek. Att vända denna sociala insats - som inga andra i vårt samhälle erbjuder - tycker jag är ganska märkligt.

M sa...

"Den resursbrist som råder inom svenskt rättsväsen eller rättare sagt den felaktiga prioriteringsordning som polisen tvingats på av politikerna."

Har politikerna ålagt polisen att nedprioritera brott mot kvinnor? Tänk, jag tror faktiskt att det är tvärtom. Snarare handlar det nog om poliser med en unken kvinnosyn. Begreppet "fittbrott", d v s allt som rör våld mot kvinnor, lever nog kvar där ute. Särskilt på landsbygden och bland gamla stötar som inte är så lätta att lära att BÅDE män och kvinnor har rätt til skydd från samhället. INNAN de tagits av daga, t o m.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg