torsdag 25 september 2008

Skattebetalarna får betala finansdirektörernas vinster

President Bush varnade i natt för att ekonomiskt kaos kan bryta ut om inte kongressen antar en räddningsplan på 700 miljarder dollar, denna varning presenterades i ett tal till det amerikanska folket.

Pengarna i räddningsplanen skall användas för att köpa upp icke likvida tillgångar från krisdrabbade banker och finansinstitut, samt lösa dåliga lån inom bland annat fastighetssektorn, detta skal genomföras av det amerikanska finansdepartementet.

President bush försökte också i sitt tal övertyga de som tycker det är fel att skattebetalarna skall betala för finansmarknadens dåliga affärer genom att helt enkelt skrämmas med att görs inte detta så blir det ännu värre.

Med andra ord så kommer finanshajarna att även denna gång mer eller mindre gå skadeslösa ur en kris som dom själva förorsakat och låta skattebetalarna stå för notan medan dom själva skall ta hem vinsterna.

Att situationen på finansmarknaden inte är någon drömsituation står klart för alla, men varför skall skattebetalarna betala för kalaset.

Jag kan tänka mig att bankerna får låna till bra ränta och när dom gör vinster betala tillbaka pengarna men så är inte fallet när banker och finansbolag går bra då tar direktörer och ägare hand om vinsterna när det blir förluster så skall skattebetalarna betala dom. Det måste vara en helt underbar bransch att arbeta i när det inte spelar någon roll hur man gör för man kan aldrig förlora något.

Denna kris visar bara hur fel det är att låta USA styra världens ekonomi eftersom det är där de värsta spekulationshajarna existerar. Alla åtgärder som tänkas kan vidtagas för att bryta USA:s ekonomiska inflytande måste omedelbart genomföras för att skydda världen mot kommande kriser.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg