onsdag 10 september 2008

Stockholms Budget

Alliansen i Stockholms kommun har idag presenterat sin budget, och ett av de stora numren där är den skattesänkning på 10 öre som genomförs nästa år.

De allra flesta förvaltningar får ökade anslag i kronor räknat men huruvida det räcker för att täcka de ökande kostnaderna det återstår att se.

Som vanligt så är socialdemokraterna kritiska till det mesta i budgeten och kan vad jag förstår bara hitta 2 positiva saker det ena är en satsning på sopsugar. Det andra som socialdemokraterna är nöjda med är den ökade satsningen på parkeringsövervakning.

Sopsugar kan vara ett alldeles förträffligt system för avfallshantering om de byggs in från början annars kan det nog bli betydligt dyrare än vad det är värt.

Och en ökad satsning på parkeringsövervakning ja där finns det mycket att säga om det, visst behövs det en övervakning av parkerandet i Stockholms kommun så att trafiken inte stockas upp på grund av parkeringsdrullar. Samtidigt så är den verksamheten en aning tveksam eftersom en kommunal verksamhet inte får gå med vinst vilket Stockholms stads parkeringsövervakning gör.

Med andra ord så den budget som presenterades innehöll inga överraskningar utan var väl mer eller mindre förväntad.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet och här

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg