tisdag 9 september 2008

Tänk så illa det var

Man får vara tacksam för att vi idag lever i ett öppnare och mera förstående samhälle än vad det en gång i tiden var. Ett skrämmande exempel på hur illa det faktiskt var med öppenhet och förståelse är den utställning på polismuseet som visar upp några fotografier tagna av Carl Von Platen 1901 som då beslagtog eftersom de med den tidens mått ansågs vara homoerotiska.

Carl Von Platen slapp rättegång mycket beroende på att hans pappa fick honom omyndigförklarad och sinnesjuk på grund av homosexualitet. En skrämmande tanke att valet då för en homosexuell vara att antingen bli kastad i fängelse eller förklarad sinnessjuk.

Tänk om alla människor idag med en avvikande sexuell läggning skulle klassas som sinnesjuka då skulle nog den psykiatriska vården rasa ihop som ett korthus. Med avvikande så menar jag en sexuell läggning som inte passar in i standardnormen om hur sex skall gå till.

Det är viktigt att vi inte glömmer bort hur det en gång var i Sverige när krafterna som vill föra Sverige bakåt i tiden när det gäller den mänskliga friheten sticker upp sitt fula tryne.

När jag idag tittar på bilderna så har jag svårt att se det homoerotiska i dessa för om dessa bilder är homoerotiska då är det mängder av bilder som är homoerotiska idag, det är bara att bläddra igenom några kvällstidningar eller postorderkataloger så hittar man snabbt liknande bilder.

Jag är glad över att vi nästan kommit fram till det stadiet när en människa bedöms efter vem den är och inte efter sin sexuella läggning tyvärr så har vi inte kommit ända fram men förhoppningsvis så kommer vi dit en dag och ju fortare den dagen kommer ju bättre.

Svenska Dagbladet

3 kommentarer:

Shivan sa...

Det var inte alls illa förut. Jag ska ställa en fråga till dig, jag vill inte ha svar på den, du behöver inte ens publicera min kommentar. Skulle du hellre vilja att din son blir rövknullad av en annan man, eller skulle du kanske vilja att han blir kär i en tjej, gifter sig med henne och får EGNA barn och bildar en NORMAL familj?

Jag är inte ens religiös, jag tror på vetenskap, och enligt både vetenskap och religion så är det HELT FEL att vara homo. Det är fel. Tänk på det.

LasseB sa...

Shivan så du anser att det var okej med den behandling som homosexuella fick förut.

Du säger att du inte är religiös det kanske stämmer men en sak är säker homofobisk verkar du vara. Men när du säger att homosexualitet är fel så hänvisar du ändå till religionen

Du säger att homosexualitet är fel vetenskapligt då är jag mycket intresserad av att få veta vad du stöder det på och vilken forskning som har kommit fram till det?

Shivan sa...

Vad var ditt svar på frågan?

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg