fredag 26 september 2008

Vart går Pakistan

Relationerna mellan USA och Pakistan ser nu ut som om dom försämras, denna tolkning kan man göra efter det att den nytillträdde pakistanske presidenten Asif Ali Zardari i sitt tal inför FN:s generalförsamling att Pakistan skall försvara sitt territorium mot både vänner och fiender.

Under den förre pakistanske presidenten Musharraf så kunde USA:s militära styrkor gå som dom ville över gränsen in i Pakistan från Afghanistan, detta verkar det nu vara slut med.

Jag avundas inte president Asif Ali Zardari hans situation den måste vara en riktig rävsax dels så måste han föra kampen mot terrorismen i Pakistan och därmed stå på USA:s sida samtidigt som han måste skapa en politisk grund för Pakistan att gå vidare på vilket innebär att han måste ta hänsyn till de extrema muslimska krafter som motsätter sig allt samarbete med USA.

Att skapa en politisk enighet i Pakistan är nog i det närmaste omöjligt, det som är intressant är åt vilket håll Pakistan nu kommer att gå. Kommer Pakistan att gå mot demokrati eller kommer dom att gå åt anda hållet.

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg