fredag 26 september 2008

Vi får inte glömma bort Burma

I dag är det ett år sedan den Burmesiska militären sköt ihjäl obeväpnade munkar som protesterade mot höjda livsmedels och bränslepriser. Sedan dess så har Burmas regim förvandlat sitt agerande till ett hån mot hela världen och speciellt mot den egna befolkningen.

Vi minns alla vilken ovilja som den Burmesiska regimen visade upp för att hjälpa offren för cyklonen eller vi borde minnas men tyvärr så är det mänskliga minnet kort mycket kort.

Under det senaste året så har situationen i Burma snarare försämrats för människorna där och förtrycket ökat allt medan världens alla ledare stillatigande tittat på. Det är så att man nästan börjar fundera på om världen inte anser att den Burmesiska kampen för demokrati är något att ta på allvar.

Jag tycker att den måste tas på största allvar och allt måste göras för att hålla trycket uppe på den Burmesiska diktaturen, trycket måste hållas högt ända fram till dess att Burma fått en verklig och hållbar demokrati.

Vi får inte glömma något så här viktigt bara för att det sker andra händelser som intelligenta varelser så måste vi kunna hantera mer än just den senaste modenyheten i våra huvuden.

Fortsätt att stödja kampen för ett demokratiskt Burma på det sätt som du kan alla bäckar är väldigt värdefulla.

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg