tisdag 21 oktober 2008

Bojkotta svartabörsen

Metallica skall ge två konserter på Globen i Stockholm viktiga musikhändelser för de som gillar deras musik, men det som de här konserterna har pekat på är också en annan viktig fråga nämligen hur få kontroll över den allt mer utbredda handeln med svartabörsbiljetter.

Enligt uppgift i Aftonbladet så finns det ATG ombud som tagit ut mängder av biljetter innan de ens har öppnat, enda skälet till det är att sälja dessa vidare på svarta börsen.

Hur skall de vanliga fansen kunna få en biljett om allt köps upp av svarta börshajarna, så fansen blir tvingade att betala ockerpriser på svarta börsen.

Den enklaste lösningen vore ju om alla bojkottade bort svarta börsen och vägrade betala dessa ockerpriser men det är någonting som troligtvis aldrig kommer att hända.

Att göra biljetterna personliga med id-kontroller är ett annat system men det är tungrott och inte speciellt trivsamt.

Enda sättet är nog att vi måste införa en lagstiftning som säger att biljetter inte får säljas annat än till det på biljetten trycka priset plus 20 procent. Detta för att det kan finnas tillfällen när man måste sälja sina biljetter till en konsert för att man fått någon form av förhinder, men då är man mer intresserad av att få tillbaka det man betalat än att göra vinst.

Det måste också vara tekniskt möjligt att införa vissa spärrar i systemet så att det bara går att ta ut en viss mängd biljetter under en viss tid, låt oss säga en biljett i minuten, kanske två. För med den tid emellan som betalning och annat tar så finns det väldigt få ATG ombud som säljer biljetter i ett snabbare tempo även om det är en enormt populär konsert.

Den första åtgärden måste i alla fall bli en bojkott mot svarta börshajarna. För försvinner de så ökar ju mängden biljetter som går att köpa.

Aftonbladet här, här, här, samt här

1 kommentar:

Anonym sa...

Problemet ligger inte i svarbörsen utan i att ATG snor biljetter innan de är ute till salu för vanliga människor och ticnet har köer på deras hemsida så att man inte kan enkelt köpa biljetterna på några sekunder som en vanlig människa. I det här fallet ville Metallica sälja hela 6st biljetter per person. De vill väll slå rekordet eller nåt och bryr sig inte om sina fans. Borde ni inte bojkotta Metallica då istället och klaga på ATG istället för att jaga någon vanlig människa på tradera som har stått i flera dagar för att köpa 6st biljetter och sälja vidare några av de? Eller kanske fått stå i kö på ticnets hemsida som egentligen inte behövs eftersom sidan kan klara av så mycket trafik.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg