torsdag 23 oktober 2008

Bolibompa i kris

Trots att SvT försöker förneka det så har flytten av barnprogrammet bolibompa till barnkanalen blivit ett misslyckande. Tittarsiffrorna har sjunkit med 37 procent totalt sett och i den viktiga målgruppen 3-14 år så har tittarna minskat med 17 procent sen flytten, att förneka att det är dåliga siffror är bara patetiskt.

Att tittarna försvinner är inget som bekymrar eftersom det inte är målgruppen som försvunnit utan pensionärer och andra vuxna som försvunnit, detta enligt Kristina Colliander som är programchef för barnutbudet på SVT. Man kan undra vad som ligger bakom ett sådant uttalande är det kanske så att SvT vill se att tv-tittandet blir segregerat i ännu högre grad.

Är det deras mening att lära barn redan från början att man bara kan umgås inom en viss åldersgrupp.

Sen kan man ju undra varför den här flytten var så enormt viktig, SvT har i dag 2 huvudkanaler som skall vara till för alla och med alla å menar i alla fall jag att även barnen skall vara med varför kan det då inte få vara barnprogram 1 timme på en för barnen lämplig tid i dessa kanaler. Vill inte SvT att barnen skall bli deras tittare, vilket faktiskt är vad jag tror efter att ha sett kvaliteten på det som sänds i bolibomba.

Jag erkänner att jag inte tillhör målgruppen och därför inte rätt kan bedöma vad som mär bra och dåligt men när något är taffligt gjort så märks det, varför är inte barnen värda kvalitetsprogram, utan får något som ser ut som om det är ihopslafsat på en kafferast.

Dagens Nyheter

Allt om barn

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg