onsdag 22 oktober 2008

Egoistiskt skitsnack

Katrin Zytomierska och Cecilia Gyllenhammar propagerar nu för skilsmässor, de hävdar att något sådant som ett livslångt förhållande inte kan existerar utan att länga förhållanden är tråkiga, sexlösa och bittra.

Att uttala sig så generaliserande om långa förhållanden är något som enbart en kvinna kan göra för skulle en man ha sagt samma sak så hade han snart blivit halshuggen offentligt och klassad som egoist.

Att hålla på att försöka rädda ett förhållande som har havererat in absurdum är meningslöst eftersom problemen bara blir värre och värre och då är det bättre att gå åt skilda håll helst medan man fortfarande kan göra det under vänliga förhållanden.

Det är lika fel att hålla ihop ett förhållande som har havererat med hänvisning tillbarnen eftersom ett negativt förhållande påverkar barnen negativt, Barnen är mera betjänta av att mamma och pappa är glada och lyckliga än att de bor tillsammans.

Men att som dessa damer nu hävdar, i alla fall som jag tolkar det att alla förhållanden måste ta slut annars är dom tråkiga, det är så fullständigt vansinnigt så det finns inte ord för det.

Lever man i ett förhållande så måste man också vara beredd på att arbeta med förhållandet så att det lever, hur man skall göra det är omöjligt att säga eftersom alla förhållanden är olika, men en bra början är att respektera och lyssna på den andre.

När ett förhållande inleds så är det för de allra flesta människor så att tanken är att nu så har jag hittat min livspartner och det är ett helt rätt sätt att tänka för om man inte tänker så varför då inleda förhållandet.

Ett förhållande består av så många delar som alla måste stämma däribland så är sex en av de delarna men stämmer alla andra delar så brukar av någon anledning även biten om sex fungera.

Att bara ge upp ett förhållande vid första tecken på kris är inget annat än ett egoistiskt beteende som visar att man inte är mogen att leva ihop med en annan människa.

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Mkt kloka ord.. Håller helt med dig! :)

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg