onsdag 22 oktober 2008

Ge tjejerna riktig hjälp

I tidningen Dagen så skriver Birgitta Ohlsson, ordförande Liberala Kvinnor och riksdagsledamot (fp); MaeLiz Orrego Rodríguez, kandidat Europaparlamentet och 2:e vice ordförande LUF en artikel på opinion där dom uppmanar kvinnor att skänka sina gamla strumpbyxor som bistånd.

Strumpbyxorna skall användas i vården av unga fattiga tjejer som drabbats av Fistula. Jag kan nästan garantera att de tjejer som dom vill hjälpa är i större behov av medicin, läkare och riktiga trosor än av gamla avklippta strumpbyxor.

Hela insamlingsideen låter mera som ett publicitetstrick av folkpartiet än av riktig vilja att hjälpa.

Varför inte samla in pengar i stället för gamla avlagda strumpbyxor, pengar som kan ge dessa tjejer medicinsk vård, riktiga kläder och det viktigaste få stopp för kvinnlig omskärelse som är en av orsakerna till denna sjukdom.

I dag kan man på en stormarknad köpa sig ett fempack strumpbyxor för ungefär 50 kronor, inte den bästa kvaliteten men ändock, varför inte då i stället skänka en femtiolapp till dessa kvinnor som kan användas effektivare än det dom vill.

Den enda förklaring till att dom bara vill ge något avlagt skräp till dessa kvinnor som jag kan se är att dom egentligen inte vill lägga ner några egna pengar på att hjälpa dessa kvinnor som är i ett enormt behov av riktig hjälp. Kanske det är så illa att de anser att en etiopisk kvinna eller tjej inte är värd mera hjälp än ett par gamla trasiga strumpbyxor.

Nej jag tycker nog att initiativtagarna skall tänka om både en och två gånger och sen återkomma med någonting som verkligen hjälper dom här tjejerna både nu och på lång sikt

Dagen

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg