torsdag 2 oktober 2008

En avgörande debatt

Nu kommer en av de mera intressanta debatterna att hållas i det amerikanska presidentvalet nämligen den mellan de båda vicepresidentkandidaterna Republikanen Sarah Palin och Demokraten Joe Biden.

Frågan är om inte denna debatt kan avgöra presidentvalet eftersom det som en gång sågs som ett genidrag av John McCain numera kan bli en rejäl kvarnsten runt halsen på hans kampanj. Sarah Palin kan med sina åsikter ensam avgöra valet till Obamas fördel.

Det skall bli mycket intressant att se hur hon förklarar uttalanden av typen

“Betänk våra säkerhetspolitiska göranden och låtanden med Ryssland nu när Putin sticker upp sitt huvud och dyker upp på amerikanskt luftrum. Var, vart beger de sig? Jo, till Alaska, rakt över gränsen. Det är från Alaska som vi skickar ut dem som ska se till att ett öga hålls på denna mäktiga nation, Ryssland, för att de befinner sig nästgårds till vår stat.”

Jag hoppas hon kan förklara sin vilja med att gå i krig med Ryssland med att hon blivit missförstådd, men jag är rädd för att det är precis det som hon vill.

Joe Biden har varit hittills denna valkampanjs tystaste kandidat för jag har inte sett något uttalande som han gjort som haft kraft nog att komma fram.

Lyckas Joe Biden undvika det minfält som republikanerna har förberett för honom genom att oavsett hur han beter sig i debatten beskylla honom nedlåtande mot en kvinna så kommer han kanske att kunna bärga hem valsegern till sin kampanj redan ikväll.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg