onsdag 8 oktober 2008

Extremt olämpligt

Socialdemokraterna och Miljöpartiet presenterar vad som de själva kallar ett fördjupat samarbete men som i praktiken är en allians mellan de två partierna. Med tanke på att vänsterpartiets Lars Ohly nu säger sig aldrig komma att rösta fram en S+Mp regering så har vi nu fått gången krattad för en minst sagt orolig tid parlamentariskt.

Att komma ut med ett sådant här utspel just nu när det är oerhört viktigt visar på en minst sagt dålig politiskt tajming och en mycket dålig omvärldsuppfattning.

Mona Sahlin har under sin politiska karriär presterat många stolpskott men inget så klockrent självmål som detta samarbete är.

Mona Sahlin säger att detta är en ny fas i svensk politik och det har hon attan så rätt i för nu har socialdemokraterna helt bestämt sig för att ställa sig på den borgerliga kanten.

Vänsteralternativet i svensk politik kommer i fortsättningen enbart att utgöras av vänsterpartiet, och det känns som en stor förlust.

Det som är intressant är Peter Erikssons uttalande om att ambitionen inte är att slå ihop partierna, ett sådant uttalande gör man som normalbegåvad politiker inte om inte en sammanslagning någonstans har diskuterats.

Både socialdemokraternas såväl som miljöpartiets ledningar sviker nu grovt sina egna medlemmar.

En av miljöpartiets käpphästar har under många år varit att stå utanför den normala blockpolitiken och detta har den nuvarande partiledningen grovt svikit.

Socialdemokraternas svek är att de successivt på kort tid under en täckmantel av rådslag har tagit partiet så långt ut åt högerhållet att partiet nästan inte går att känna igen längre.

Dagens Nyheter samt här

Svenska Dagbladet samt här

2 kommentarer:

Giles sa...

Verkligen! Mona Sahlin är så dum så att man tappar hakan! Hon har alltså i ett svep lyckats med:

1: Alienera LO-arbetarna som absolut INTE vill se en S/MP-koalition i valet.

2: Förskjuta Vänsterpartiet och därmed garantera...

3a: Borgerlig valseger i valet 2010.
3b: Fortsatt högervridning av SAP.
3c: En medlemsflykt på uppskattningsvis 5-10% från S och MP till V (och i viss mån till SD).


Och detta alltså i ett läge där det finns större utrymme än någonsin för att faktiskt föra en vänsterpolitik som stärker arbetarklassen och välfärden. Man häpnar!

termo sa...

Var det inte om Mona som Göran P sa "Att tänka är inte hennes starkaste sida"?

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg