onsdag 22 oktober 2008

Fel lösning

Ticnet har nu kommit på en klösning för hur de skall komma åt problemet med svartabörsbiljetter, den första åtgärden dom tänker vidtaga är att höja priserna och den andra är att skapa en egen marknad för svartabörshajarna att verka på.

Att höja priserna med hänvisning till marknaden är ingen lösning eftersom det innebär att med ett dyrare originalpris så ökar bara priset på svarta börsen.

Och att skapa en egen sajt för andrahandshandel eller svartabörshandel ger minst sagt fel signal. Det enda rätta vore väl att de som inte kan utnyttja köpta biljetter kan sälja tillbaka dom till bolaget och att bolaget sen säljer biljetten igen som ett sista minutensläpp eller liknande.

Vad det nu handlar om från Ticnets sida är att dom helt plötsligt kommit på att det går att tjäna ännu mera pengar på biljetterna vilket dom gärna vill göra.

Detta är nog den mest dumma lösning som man kan komma fram med när det gäller det här problemet, eftersom den inte löser grunden till problemet nämligen det värdelösa system som biljetter säljs med i dag.

Aftonbladet

8 kommentarer:

Anders sa...

Håller med dej Lasse. Det kommer att sluta med att biljetterna blir ännu dyrare på i första och andra läget.
Man kan ju göra som Led Zeppelin. Alla som ville se deras reunion fick anmäla sej på en hemsida så lottades vilka som fick köpa biljetter.
Det man inte räknat med var att sidan kraschade totalt när 20 miljoner anmälde sej. :)

Gösen sa...

Håller med dig i vad du säger. Problemet är att de är lagligt i Sverige att starta företag som bara håller på med andra hans försäljning av biljetter. Stopp dom så har vi inte lika stort problem.
Jag menar, Jag stod i internet kö till Metallica i en timme, och fick inte tag på 1 biljett. Och vissa hemsidor har 8 platser i rad, fast man bara kan boka 6 biljetter per person. Mycket sjukt system.

PS: Jävligt ironiskt att denna reklam finns längst ner på sidan:

*
Biljetter till Metallica
Bästa sittplatser och
ståplatser till Metallica
i Globen och Norden!
www.biljett24.se

Aftonbladet, ni kan ju ta första steget och inte låta dom göra reklam på er egen hemsidan.

Anonym sa...

Min första tanke var just den att ticnet hittat ett sätt att tjäna mer pengar. Inte tror jag att ett höjt biljettpris "för marknadens skull" kommer artisterna till någon nytta. Så är det alltid. Skiv- och filmbolag gapar om kreatörers (detta rysansvärda epitet) förlust vid nedladdningar, när det egentligen är de stora bolagen som förlorar mest. Och nu har ticnet kommit på hur de ska kunna roffa åt sig mer av kakan. Som alltid är det mellanleden som sväljer mest, inom upplevelseindustrin såväl som i detaljhandeln.

/Eva

Anonym sa...

Varför inte göra som man gjorde till en Bruce Springsteen konsert. Du fick max köpa två biljetter och du var tvungen att ha legitimation med dig på båda personerna som skulle ha biljetterna. Det tar visserligen mer tid vid biljettförsäljningen men det var inga biljetter ute på svarta börsen. Mer legitimation åt folket!

Anonym sa...

fattar inte skandalen!!
om 250.000 människor trycker på enterknappen kl 9 när dom släpper biljetterna och var o en som lyckas komma fram får köpa 6 biljetter var så kan man väl räkna ut med arslet att många blir utan, e det en skandal? sorry, globen tar inte in 1.5 miljoner besökare..att folk blir upprörda över att just dom inte kom fram är ju helt sjukt, varför skulle just ni komma fram av 250.000? vinner ni på lotto varje vecka oxå? 1916 personer fick köpa 6 biljetter var av 250.000 sökande , dom tar ju inte in fler, va ska dom göra då? öppna taket o kasta in fler eller vad? e det då en skandal? man baxnar ju hur korkade folk tycks va.. "jag fick ingen biljett fast jag satt i kö, skandal.."det är ingen rättighet att få tag på biljetter, det handlar om ren tur, kolla hur många % chans det är att va en av dom ..
och att man redan nu kan beställa biljetter till melodin, nähä!! jag jobbar med biljetter och ni kan beställa till finalen år 2015 om ni vill, det betyder ju inte att vi har biljetter nu för det men har man 20 år i branchen så vet man att folk kommer att höra av sig om att sälja sina biljetter, det e ju vårat jobb att köpa in o sälja biljetter, inget konstigt med det, men det innebär ju inte att vi eller nåt annat bolag har nån gräddfil till ticnet så vi får dom för inköpspris. du kan förrsten gå in på vilken volvohandlare som helst och beställa nästa års modell oxå betyder det att dom har den på lager? från det att dom släpps så får vi 30-50 mejl om dan från folk som köpt 6 biljetter och bara behöver 2-3 stycken och vill sälja resten,ska vi inte köpa in dom då? kör vi med ockerpriser? om nån säljer sin biljett för 1500 kr till oss så måste vi ta 1800 för dom men dom 300 vi tjänar på varje biljett betalar vi skatt, löner, lokaler och allt annat som det innebär att ha ett aktiebolag..är det då vi som tar ockerpriser eller dom som säljer dom till oss? va ska vi ta för dom då? vi säljer till 200 olika evenemang varje år och det ingår i vår service att ha biljetter till allt och ibland gör man vinst och ibland förlust..

sen ta en så enkel sak som fotbolls-Em senast, sverige fick 5300 biljetter, motståndarna 5300 och UEFA 5300, resterande 17000 biljetter gick till sponsorer i tyskland, holland osv, som dom sponsorerna använder till att gå på affärsmötefotboll med andra företagsledare, men ändå va det 20-25 000 svenskar på plats.. hur gick det till tror ni? vi och alla biljettbolag slet arslet av oss för att få tag på dessa sponsorer och köpte tillbaks massvis av biljetter till den svenska marknaden, biljetter som annars skulle ha gått till tyska affärsmän och deras affärsbekanta.. vet inte men e inte det bra?
hur många sponsorer har inte ticnet och globen till svenska konserter i globen, alla dessa får biljetter till ALLA konserter och sportevenemang..och sponsorbiljetter funkar så att dom är betalda genom sponsoravtalen och kan inte lämnas tillbaks om dom inte används för dom är ju redan betalda en gång.så då köper vi tillbaks dom till svenska marknaden för skitdyra pengar.. e det fel? tror ni att en enda av dessa biljetter hade gått till just er annars eller vad?
vet ni hur många biljetter som slängs varje år för att sponsorerna inte kan lämna tillbaks dom?
ska ni klaga så klaga på ticnet som säger att artisten ville att dom skulle sälja 6 biljetter till varje kund, rent bull om jag får säga min mening, metallica har som enda band begärt att man ska få köpa max 2 biljetter per person till alla deras konserter i hela europa men ticnet valde att sälja dom 6 och 6 för deras hemsida hade inte klarat av det annars.. e det oxå biljettfirmornas fel.. rikta er ilska mot dom som köper in 6 st när dom bara behöver 2 st och säljer dom vidare istället för biljettbolagen, vi gör vårat jobb och vi handlar ALDRIG från ticnet, vi vet att det är slöseri med tid att sitta i en j-a kö i 45 min för att sen bli utloggad..
kolla bara på tradera, där finns över 500 auktioner från privatpersoner som säljer sina plåtar, ligger vi bakom det med?..
vi säljer en bråkdel av dom andrahandsbiljetter som säljs på marknaden för att dom som vill sälja till oss vill ju naturligtvis ha lika bra betalt som man får på blocket och då blir våra biljetter dyrare och då säljer vi inte så många, vi lever eller faller inte med metallica eller ac/dc vi lever på att sälja många biljetter till många olika evenemang..

Fackbasen sa...

Det var ett rejält ordbajseri!
Och anonym är du oxå, förstår att du inte vågar ståta med namn, små gangstrar brukar inte vilja det.

Gösen sa...

Men det är ju inte det som är grejen. Biljetter kommer ju ut på andra hands försäljnings sajterna så att alla inte får en ärlig chans att få biljetterna till orginal pris. tänk på dom som står och köar i flera timmar/dagar utanför globen för att få tag i biljetter och så får dom inga. Det hade nog varigt okey att bli utan om de är så att alla biljetter är slut. Men tanken av att biljetter finns kvar för ett ökat pris gör ju så man blir förbannad så in åt helvete.
Självklart blir evenemangen utsålda men det blir det ju inte nu. Massor av biljetter finns ju för ca: 2000kr - 3000kr. Om den summan skulle vara ett rimligt pris så hade nog ticnet lagt ut biljetterna för de priset i första hand.

Banden som kommer och spelar får ett pris för att komma och spela. Tror nog inte dom blir överlyckliga om dom vet att folk betalar sky höga priser i onödan för att få tag i dom sista biljetterna.

Gösen sa...

Och du anonyma snubben. Du skriver ju de själv. "1916 personer fick köpa 6 biljetter var av 250.000 sökande."
Senast jag kollade så tar globen in 13.000 pers och kommer förmodligen ha den kapaciteten nu efter som att scenen på Metallica konserten ligger i mitten av globen, plus att de är två spel datum.

Om vi antar att det är en kapacitet för 13.000 personer på en konsert så skall det säljas 26.000 biljetter till båda evenemangs datumen.
Och om vi antar att alla dom 1916 personer som fick biljetter köpte sex biljetter var så blir det 11496 biljetter till båda evenemangs datumen. Är då dom 14.504 biljetterna kvar till sponsorer och samarbets partners? Känns jävligt skumt tycker jag.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg