onsdag 22 oktober 2008

Smekmånaden har börjat

Socialdemokraterna och miljöpartiet ska enas om höjd a-kassa, så långt har deras samarbete kommit att de nu kommit överens om att de skall enas. Det var inte mycket ännu så länge att hänga i julgranen.

Att kunna enas om en höjd nivå i a-kassan lär bli enkelt, det kommer att komma betydligt värre utmaningar, hur skall de kunna enas om en miljöpolitik som inte skapar en otrolig arbetslöshet det förstår jag inte eftersom miljöpartiet inte vill bygga ut några former av energiproduktion och speciellt inte kärnkraften som är det för tillfället bästa alternativet.

Jag undrar också hur Mona Sahlin kommer att tackla miljöpartiets krav på att bensinskatten skall höjas med 2 kronor litern, tänker hon acceptera den höjningen och hur skall hon i så fall förklara det för resten av partiet speciellt de delar av partiet som finns där avstånden är stora.

Att vänsterpartiet är uteslutet nu från samarbetet förstår man när man ser Mona Sahlins uttalande ”Nu är det vi, vi får se vad samtalen med vänsterpartiet leder till” och med vi så menar hon då S+Mp

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg