tisdag 7 oktober 2008

JO mot polisen

Chefsjustitieombudsmannen Mats Melin riktar skarp kritik mot ett förslag som skall göra det lättare för polisen att bussa bort huliganer från det bråk de varit med och startat. Att chefsjustitieombudsmannen Mats Melin kritiserar det5 förslaget är ingenting som förvånar mig det minsta eftersom JO och även JK kan anses vara huliganers och brottslingarnas bästa vänner.

Jag undrar hur det skulle se ut i vårt samhälle om det var JO och JK som styrde då skulle förmodligen polisens uppgift vara att förse huliganerna med batonger till slagsmålen samt att se till att oskyldiga inte varnas eller skyddas mot huliganer eller annat kriminellt drägg som drar runt på gator och torg.

Skall vi inte ha ett samhälle där alla människor kan gå ut på gatorna utan att vara rädda, utan att behöva riskera att hamna i ett upplopp som antingen hyllar någon fotbollsklubb eller bara i största allmänhet slår sönder en massa privat egendom för att bevisa sin politiska ståndpunkt. Skall vi inte ha en polis som ser till att alla kan gå hem från krogen utan att riskera att bli våldtagna i någon tunnel någonstans.

Är det inte det samhället vi vill ha det trygga där alla är lika mycket värda och vågar röra sig överallt.

För att få det samhället så måste vi se till att polisen har de resurser som behövs för att kunna ta hand om drägget så fort och effektivt som möjligt.

Det samhället kommer vi aldrig att få om JO och JK får härja vidare oemotsagda.

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg