fredag 24 oktober 2008

Läkemedelsverket har lyckats

Svenska Dagbladet har idag vaknat till och uppmärksammar läkemedelsverkets annonskampanj för Crimemedicine.com. Kampanjen som hållit på sedan åtminstone den 13e oktober i år har fått många människor att reagera.

Kampanjen har uppenbarligen lyckats att nå sitt mål och skapa uppmärksamhet kring de illegala mediciner som sälja både här och där på nätet.

Det som är sorgligt är att det uppenbarligen finns människor som faktiskt har trott att dessa annonser är från en riktig sajt där man kan beställa illegala preparat. Det finns till och med en del som anmält den till konsumentverket.

Det är inte möjligt att köpa någonting på sidan även om det ser ut så till en början. Så de som anmält sidan måste vara ovanligt trögfattade eller ha något annat syfte. Jag kan mycket väl tänka mig att en del av de anmälningar som kommit in till konsumentverket är gjorda av de som helst av allt vill stoppa kampanjen eftersom den är dålig för affärerna.

Det som är trist är att det kommit in så många som 250 000 besökare till sajten eftersom det går snabbt och enkelt när man ser annonserna att förstå vad det handlar om, är det så många människor som tror att sajten varit på riktigt och velat handla där, vi får hoppas att så inte är fallet.

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg