fredag 24 oktober 2008

Vilken ickenyhet de skapat

Expressen har i en artikel lyckats med att skapa en nyhet av nästan ingenting. Bakgrunden är att en anställd på finansdepartementet varit inne på en porrsajt vid ett specifikt tillfälle, nämligen den 18e november förra året klockan 12,53.

Eftersom expressen så noggrant gått igenom listorna och bara hittat ett enda tillfälle så är väl det inte något porrsurfande att tala om. Det troliga är att någon följt en länk som såg ut att gå till något viktigt men som senare visade sig gå till något helt annat. Alla som har sökt på Internet har säkerligen någon gång kommit till en oönskad sida med tvivelaktigt innehåll men med ett namn som låtit helt rätt för sökningen.

Nu så har även Dagens nyheter hakat på denna skapade ickenyhet och tillsammans så anar jag att dom nu försöker piska upp ett mediedrev som drivs av moralpanik och sensationslystnad.

Det kanske finns viktigare saker att leta upp från finansdepartementet än att sitta och läsa igenom långa listor på var personalen surfat och sedan noggrant gå igenom de sidorna. För att så säkert veta vad för sida det handlar om så måste ju journalisten själv ha surfat runt på den sidan då under täckmantel av yrkesmässig nit.

Expressen

Dagens Nyheter

2 kommentarer:

dr. No sa...

Kan man överhuvudtaget förbjuda folk att besöka vissa internetsidor med fullt lagenligt material men inte andra?

För skulle jobbslösurfande som allmänföreteelse mötas med dylik obscenmoralism skulle både dn.se och aftonbladet.se förlora uppskattningsvis 100% av sina besökare.

antiism sa...

Det är inte bara en person, det är notoriskt porrsurfande ifrån flera och från flertalet riksdagspartier.

Dom sitter där med svinhöga löner och då ska dom sköta sitt åtagande och inte sitta och kåta upp sig på skattebetalrnas bekostnad.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg