fredag 24 oktober 2008

Mångfald negativt

Mångfaldsbarometern som publiceras i dag visar att svenskarna blir allt mer negativa till mångfalden i samhället, att det är på det sättet är inte någonting som överraskar.

Att det är på det sättet beror till stor del på den extremt dåliga integrations och invandringspolitik som första i många år som mest gått ut på att kalla de som kritiserar den för rasister, ett förfaringssätt som totalt blockerat alla försök till seriös debatt.

När nu det så kallade mångkulturella samhället är ett faktum så börjar många människor förstå att en del kulturer kanske inte är så där jättekul att leva sida vid sida med, vilket skapar konflikter.

Vi kan inte ha en mängd olika kulturer i samma land utan att det skapar kaos, vi måste ha en grundkultur som gäller och vi alla står för. Något som inte är fallet i dag.

Skall ett samhälle fungera så måste alla leva efter samma regler och värderingar och då är det kanske lämpligt att det som är den vanligaste också blir den starkaste som får dominera.

Sen att det blivit så här kan också förklaras med enskilda händelser som skolor som inte får sjunga nationalsången på avslutningen eftersom det skulle anses rasistiskt.

Jag skulle kunna hålla på och skriva hur länge som helst men jag tror ni förstår ändå vad jag menar. Vi måste skapa ett samhälle efter följande devis.

Ett samhälle, ett folk, en kultur.

Dagens Nyheter

Dagen

3 kommentarer:

KI sa...

Bra inlägg även om jag inte gillade sista meningen eftersom den lät som Hitlers ein folk ein reich.

Det du säger om värdegrunder är dock klockrent. I USA samlas alla kring vissa värdegrunder och därför har integrationen fungerat någorlunda, iaf bättre än i Sverige.

Låt invandrarna ha sin kultur och sina traditioner men kommer de hit måste de anamma och acceptera vissa grundläggande friheter, rättigheter och skyldigheter.

martin sa...

KI: du har helt fel. I USA kan man samlas kring vilka utflippade värdegrunder man vill och varken staten eller omgivningen lägger sig i. Detta respekteras av alla även om man inte har någonting kulturellt eller värdemässigt gemensamt. I Sverige är det precis tvärt om och det har odlats en otroligt obehaglig "alla som inte är som jag är ovärdiga"-attityd hos väldigt många som resultat. I dag riktas den attityden mot invandrarna - i morgon kan vem som helst drabbas.

Anders sa...

Att jämföra Sverige med USA i denna fråga är meningslöst. Länderna skiljer sig så fundamentalt i så många avseenden att det är omöjligt att göra en korrekt bedömning.

Däremot, hävdar man att integrationen fungerar BRA i USA så har man verkligen inte alla hästar i stallet. Alternativt har man aldrig satt sin fot i landet. Den etniska segregationen är total och konflikterna är enormt många.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg