fredag 24 oktober 2008

Otäckt på många sätt

Elever vid en gymnasieskola i St. Louis, USA, fick i veckan gå till gymnastiksalen för hiv-test. Myndigheterna uppger att så många som 50 ungdomar kan ha utsatts för viruset.

Hur smittan skall ha spridits är inget som myndigheterna vill uppge eller tala om var smittkällan finns. Fast de kanske inte vet själva.

HIV skall enligt alla hittills kända uppgifter enbart smitta via kroppsvätskor, antingen genom sex eller blodsmitta. Hur då så många som 50 elever smittats med HIV på en och samma gång är en gåta.

Det troliga är att någon genom vad som närmast kan klassas som terrorattentat på något sätt lyckats få in smittat blod i skolmaten.

Det andra mindre roliga alternativet är att någon kommit på ett sätt att sprida HIV genom luften men det känns långsökt, men inte helt uteslutet.

Det som denna skola och skolmyndigheter nu måste göra är att omedelbart berätta allt de vet och lägga alla kort på bordet annars kan det skapa en paniksituation som ingen vill ha och som kan få förödande konsekvenser.

En tanke som slog mig just nu när jag skrev är att det även kan vara ett prov av myndigheterna för att se om det går att masstesta mot HIV för att eventuellt göra enorma masstester av hela befolkningen i en framtid

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Om 50 har smittats vid samma tillfälle så måste det vara sprutbyte, eller en sexorgie. Hiv-viruset överlever ju inte i rumstemperatur och knappt ens i saliv.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg