onsdag 1 oktober 2008

Nu är det nog daltat

En kvinnlig lokförare överfölls och fick en antänd smällare intryckt mot munnen när Helsingborgssupportrarna anlände till Malmö för matchen mot Malmö FF på tisdagen, kan någon av de deltagande idioterna vara så vänlig att förklara för mig hur detta är tänkt att hjälpa klubben vinna matchen.

Nu får det fan i mig vara nog med daltande med så kallade fotbollsfans som inte bryr sig ett dugg om den klubb som dom säger sig älska, att ägna sig åt kvinnoöverfall är inte att visa att man älskar klubben, det är bara svineri på högsta nivå, vad tänker huliganerna gör nästa gång för att visa sin kärlek till fotbollen då gruppvåldtäkt kanske.

Detta har ingenting att göra med de som verkligen älskar fotboll och vill på alla sätt stödja sin klubb. Lika lite har en sådan här händelse någonting att göra med själva fotbollsklubben som inte på något sätt kan lastas för vad deras idiotsvans gör, men de som har ett ansvar för sådana här händelser och andra som finns med i den så kallade läktarkulturen är supporterklubbarna som mer eller mindre håller huliganerna bakom ryggen

Supporterklubbarna får nu se till att de hjälper till att dels stävja våldet i samband med fotbollsmatcherna och sen hjälpa till med identifieringen av de som bråkar, det kan dom göra om dom bara vill.

Sedan så är kanske också en sådan här händelse ett utslag av polisens nya taktik att inte provocera som har så katastrofalt praktiserats, det gäller nu att visa vilka som bestämmer på gatorna huliganpöbeln eller polisen.

I det här aktuella fallet så säger polisen att spaningsläget är svårt, ja vist är det svårt men det innebär inte att mordförsök skall kunna gå ostraffat man får då anstränga sig lite extra.


Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg