torsdag 9 oktober 2008

Om inte räntesänkningen fungerar

Riksbanken och ett antal andra centralbanker har nu skjutit av sitt sista krut i försöken att hejda finanskrisen i och med den räntesänkning på 0,5 procent som genom fördes igår.

Som det verkar så har det i alla fall stoppat upp det fria fallet på finansmarknaden men frågan är om det är början på slutet på finanskrisen som vi kan skönja nu eller om det är slutet på början. Vad händer om denna åtgärd inte fungerar.

Att blåsa faran över är för tidigt för det finna ännu många mörka moln på himlen bland annat är Islands situation ett stort mörkt moln, även alla dessa varsel inom industrin som regnat den senaste tiden gör att de mörka molnen fortsätter att torna upp sig vid horisonten.

Krisen kanske är över för spekulanter och börshajar till viss del men nu kommer den verkliga krisen att sätta in den som drabbar oss vanliga människor i form av fallande priser på våra bostäder, dyrare priser och ökad arbetslöshet.

När man nu ser med vilken passivitet som regeringen handhar dessa frågor så blir man mörkrädd, att som Maud Olofsson gjorde i går hänvisa till tidigare beslutade åtgärder och kalla dessa ett paket det visar på en total oförmåga att förstå den vanliga människans situation. Fredrik Reinfeldt är antingen otroligt arrogant när han gör sina uttalanden eller så är han faktiskt rent ut sagt korkad, att kalla den lagda budgeten ett superpaket är korkat.

Tyvärr så finns det ingenting som tyder på att vi kommer att få den nationella samling för att lösa krisen som Sverige skulle behöva. Nu har våra politiker bestämt sig för att positionera sig inför nästa val och låter det gå före landets bästa. Det är ett svagt och arrogant beteende rakt av.

Dagens Nyheter här, här, samt här

Svenska Dagbladet här, här, här, här, samt här

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg