söndag 12 oktober 2008

Pudlarnas Drottning

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson skriver i dag en gemensam debattartikel på DN debatt där de klargör att deras samarbete skall fortgå och i mer eller mindre förtäckta ordalag återigen stänger dörren för vänsterpartiet.

Att Mona Sahlin gjorde en pudel i fredags angående det hon sade i onsdags har väl ingen missat men jag kan inte tolka den här artikeln på något annat sätt än att hon nu gör en pudel från det hon sade i fredags det vill säga hon har gjort en pudel från sin gjorda pudel.

I övrigt så innehåller artikeln inget direkt nytt.

Det intryck som den ger är att miljöpartiet inte vet riktigt vilken fot de skall stå på för nu så vill de skärpa arbetsrätten, samma arbetsrätt som miljöpartiet och alliansen luckrade upp i ett gemensamt beslut. Det vore klädsamt av miljöpartiet att bestämma sig för vad de vill.

Det talas många vackra ord i artikeln men i praktiken så är den bara ett frontangrepp på alliansen och vänsterpartiet.

Det som är mera intressant är kanske det som det inte talas om i artikeln vilken miljöpolitik tänker de gemensamt föra, troligtvis så blir det en politik enbart baserad på skattehöjningar och inga satsningar på att använda befintliga tekniker.

Tyvärr så har nu dessa tre partiledare starkt försämrat chanserna till att vi skall få en annan regering efter nästa val.

Faktum är ju att vi vet vad vi har men har inte en aning om vad vi kanske skulle få, de måste nu under det närmaste halvåret leverera besked i nästan varje fråga så att vi vet vad som är verkliga politiska avsikter och vilket som kommer att vara rent valfläsk från deras sida.

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Alex sa...

Fanns tyvärr inget i den artikeln som övertygar mig att Sahlins socialdemokrater skulle vara intresserade av någonting annat än att fortsätta med alliansens unkna högerpolitik.

Vad har hänt med sossarna egentligen? En gång i tiden så var de ett vänsterparti som ställde upp för arbetarklassen... :/

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg