tisdag 28 oktober 2008

Skattebesked nu tack

Vänsterpartiet har rätt i en sak och det är att varje parti skall profilera sig själva inför valet och låta väljarna avgöra, skall det fungera så krävs det också att partierna redovisar vad för politik de kommer att föra om just deras politik skulle få störst genomslag.

Att som vänsterpartiet gör känns fel de vill inte före valet lämna besked i skattefrågorna om vilka skatter som skall höjas efter valet om de får vara med och bestämma, att vänsterpartiet är allergiska mot skattesänkningar det vet vi ju redan men vilka skatter skall höjas.

Om det efter nästa val blir en röd grön majoritet i riksdagen så vet vi i dagsläget inte vilka skatter som skall höjas, där är oppositionens stora problem.

Det går inte längre att mörka skattehöjningar efter nästa val utan det är nu dags att lämna besked om vilka skatter som är aktuella. Tänker de höja bensinskatten enligt miljöpartiets och vänsterpartiets önskemål, vad hände med fastighetsskatten, dessa frågor är ännu obesvarade och kommer troligen att vara så ända fram till valdagen.

Vi väljare måste gemensamt kräva besked om vilken politik som de olika partierna faktiskt står för det är en demokratisk rättighet som vi måste utnyttja hårt nu.

Vi måste kunna välja den politik som vi tror på och som vi vet kommer att genomföras det går inte att köpa grisen i säcken vid valurnan.

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg