tisdag 28 oktober 2008

Skydda varumärket Tre Kronor

Vem är det egentligen som bestämmer hur det svenska landslaget i ishockey skall se ut, fram till nu så har det varit förbundskaptenen men nu verkar det som om klubbarna vill ta över den sysslan och överpröva de uttagningar som förbundskaptenen gör.

Nu så är det HV71 och Linköping som inte tänker låta sina spelare spela med landslaget i Karjala cup eftersom de anser att spelarna kan ta skada av det och att det skulle bli för mycket eftersom klubbarna också spelar med i Champions Hockey League.

Hela den här historien gör ju att man ställer sig frågan om vem som egentligen bestämmer inom svensk hockey är det förbundet eller är det hockeyligan. Hockeyligan har ju tagit ett beslut om att spelare i CHL skall vara fredade för landslagsspel, ett beslut som jag inte kan förstå.

Sveriges landslag skall bestå av de bästa spelarna hela tiden såvida inte förbundskaptenen bestämmer sig för att prova nya förmågor i en mindre turnering för att kunna bygga det bästa tänkbara landslag.

Visst det kan bli tuffa spelscheman för vissa spelare men inte värre än vad de som topptränade elitidrottsmän skall orka med.

Att vi har ett bra landslag är det viktigaste skyltfönstret för svensk hockey som finns eftersom det ger de bästa spelarna en chans att visa upp sig internationellt men även klubbarna tjänar på ett bra landslag. Ett framgångsrikt landslag skapar ett hockeyintresse som klubbarna bara kan drömma om att skapa och ett ökat intresse för hockey innebär att klubbarna får mera publik på sina matcher vilket borde vara i deras intresse.

Klubbdirektörer och andra har nog i många fall glömt bort att det är en publikidrott de sysslar med och är bara intresserade av att odla sitt varumärke för klubbens egen vinning. Att stärka hockeyns varumärke är inte något man gör genom att sabotera det finaste varumärket som finns inom svensk hockey nämligen Tre Kronor.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

2 kommentarer:

justus sa...

Du har så fel!!

Är det något som har dragit ner Tre kronors varumärke i rännstenen så är det just sådana här meningslös turneringar. Tre kronor är i princip dött efter hockeyförbundets sell out till TV3, eller varför tror du att NHL spelarna alltid tackar nej till landslaget.

Toffe sa...

Tvärtom. Du har helt rätt.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg