måndag 20 oktober 2008

Superstrateg, nää tror inte det

Stefan Stern, 38, är socialdemokraternas osynlige superstrateg, det är mannen som enligt uppgift ligger bakom katastrofen med miljöpartiet. I alla fall den milt sagt dåliga tajming som den presenterades med.

Om detta är den som skall vara superstrateg inom socialdemokratin och därmed då skapa mycket av den vinnande strategin inför de kommande valen så förstår jag mycket väl om Fredrik Reinfeldt sover lugnt om nätterna.

Skall man vara strateg så måste man kunna läsa verkligheten och snabbt som attan kunna anpassa sig själv och strategin till densamma, Stefan Stern är tydligen en person som när han väl har bestämt sig för att något skall genomföras så får så banala saker som verkligheten inte störa hans planering.

Att sköta strategin för en politiker eller ett parti i dag kräver att man på en sekund är beredd att ändra hela planeringen eftersom förutsättningarna ändras.

Så som hanteringen av samarbetet med miljöpartiet sköttes så undrar jag om det öve huvud taget fanns någon tankeverksamhet bakom eftersom de enda som vann något på den historien var alliansen.

Jag har tidigare varit helt övertygad om en socialdemokratisk valseger 2010 men nu börjar jag tvivla på om så kommer at bli fallet. Socialdemokraterna håller nu på att utvecklas till Mona Sahlins egen lilla sällskapsklubb och det är inte bra för partiet för fem öre.

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg