måndag 20 oktober 2008

Vi måste prata om alla former av prostitution

Niklas Eriksson, doktorand vid Malmö högskola arbetar nu på en avhandling om ett ämna som det hittills talats mycket tyst om i Sverige och i samhällsdebatten överhuvudtaget, nämligen manlig prostitution. Av någon anledning så känns det som om det problemet skall förtigas.

Det kanske är så att den problematiken inte passar in i den allmänna debatten där prostitution ses som ett rent feministiskt problem där män utnyttjar kvinnor. Manlig prostitution får då inte ens nämnas eftersom det förstör hela argumenteringen.

Men det är som avhandlingen visar betydligt vanligare att unga pojkar säljer sex än vad det är att unga flickor gör det. De flesta unga pojkar som säljer sex säljer sex till andra män.

Men det finns många andra varianter på prostitution som inte heller talas om exempelvis män som säljer till kvinnor ovanligt ja men förekommer. Det finns även en annan väldigt ovanlig form av prostitution, kvinnor som säljer sex till kvinnor.

Trots att alla vet att alla dessa varianter förekommer så är det enbart den prostitution som sker där en kvinna säljer till en man som diskuteras.

Varför får inte de andra varianterna diskuteras är inte de lika allvarliga problem de, vi måste ha en mer öppen debatt om prostitution där alla problem som finna diskuteras och även att olika alternativ på lösningar kan diskuteras utan förutfattade meningar.

Det är ju idag inte förbjudet i Sverige att prostituera sig, men däremot så är det förbjudet att köpa tjänster av en prostituerad. Kanske vi skall ändra lagen där på något sätt.

Det som jag ser som viktigast är att komma åt hallickarna som tjänar pengar på att utnyttja unga tjejer i trafficking och jag tror att det är svårt att göra det om inte någon del av prostitutionen blir legal. Hur en sådan legalisering skulle gå till vet jag inte men kanske så att de som vill skall kunna få licens för prostitution och då kunna driva det som vilket företag som helst. På det sättet skulle vi ju få bort en stor del av det som vi i första hand vill bli av med nämligen trafickingen.

Detta är svåra frågor som måste diskuteras öppet och från alla håll, det går inte att låsa en sådan här viktig debatt till att bara mala på de politiskt korrekta åsikterna de löser inga problem.

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Prostitutionfrågan", den handhas av feministerna som sätter agendan.. Någon annan ska inte lägga sig i.
Hur är det med käringarna som kn-ar svarta småpojkar i Gambia?
Hur är det med gubbarna som kn-ar smått i Thailand?
Vilket hör man mest om?

Robert sa...

Ursäkta Lasse, men jag scrollade snabbt igenom de poster som syns på din första sida och såg ordet "prostitution" i en av rubrikerna... och jag kunde inte låta bli att kommentera. Din blogg är en form av prostitution då varje inlägg har en länk till AB (eller annan tidning med "visa upp min blogg-url på sidan" funktion).

:D

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg