torsdag 2 oktober 2008

Vilken praktmiss på alla sätt

Johanna Korhonen hann aldrig ta emot sitt nya jobb som chefredaktör för finska dagstidningen Lapin Kansa innan hon sparkades. Korhonen hävdar att det beror på att hon lever ihop med en annan kvinna.

Företaget Alma Media som äger tidningen har självklart en annan förklaring, de hävdar att det beror på att hon inte talat om att hennes partner accepterat att ställa upp för vänsterförbundet i kommunalvalet i Vanda.

Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt detta företag som i sin iver att dölja sin diskriminering begår ett ännu värre fel.

Att de förstått att man inte skall sparka någon på grund av sexuell läggning är väl gott även om de faktiskt gör det, men att sedan förklara det med att partnern är politiskt aktiv då har man gått över alla tänkbara gränser som finns.

Detta medieföretag anser sig alltså ha rätt att bestämma vilka politiska uppdrag som deras anställdas anhöriga får inneha. Tydligen så har detta företag lite svårt med begrepp som åsiktsfrihet och demokrati.

Det enda jag kan säga om detta är att företaget Alma Media har genom sina idiotiska tankevurpor skämt ut sig för tid och evighet.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

Svenska Dagbladet

3 kommentarer:

Andreas sa...

Åja, nog måste det kunna vara känsligt för en tidning att ha en chefredaktör vars partner ställer upp i kommunalvalet för vänsterförbundet, om de t.ex. vill framstå som politiskt obundna.

I artikeln du länkar står det att hon på en direkt fråga om någon i hennes familj är politiskt aktiv svarat nej. Hur tycker du att det går ihop med att hennes partner ställer upp i kommunalvalet? Ska en arbetsgivare anställa folk som ljuger på anställningsintervjun?

Anonym sa...

Tja vadå? Först är hon inte ärlig om sin partners kön, därefter om huruvida partnern är politiskt aktiv. DEt är klart att hon inte är trovärdig...

- Andrea

Anonym sa...

I Finland har inte rekryteraren enligt lagen ens rätt att fråga om ens sexuella läggning eller makens/makans politiska övertygelse.

Johanna använde i intervjun det finska könsobundna ordet puoliso (=äkta hälft, make, maka, hustru fru, man) så att man kan inte säga att hon har ljugit om sin partners kön.

Anledningen till att hon fick sparken innan hon ens hann börja sitt arbete, var nog ändå det, att Alma Media ägs av personer som står samlingspartiet nära, och vill att deras tidningar skall ge syn att vara obundna liberala och i grund och botten härskas av samlingspartiets åsikter. Att chefsredaktören skulle stå så nära vänsterpartiet har naturligtvis väckt vissa misstankar. Lapin Kansa utges i Lappland och är centerpartistisk då den först nyligen förvärvats av Alma Media. Man kan tänka sig att dess läsare inte skulle ha godkänt en lesbisk chefsredaktör.

Alma Media är verkligen illa ute.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg