torsdag 2 oktober 2008

Vilken säkerhetsmiss

Tidigare s-ministern Margareta Winberg hade releasefest för sin nya bok – och hyrde in sig i regeringskansliets matsal. Nu är det ju inte så att hon själv bokade matsalen utan det gjorde förlaget hos det företag som sköter om matsalen.

Nu visar det sig att den bokningen inte var i enlighet med reglerna. Tacka sjutton för det vi pratar om att hyra ut en matsal inne i regeringskansliet Sveriges kanske viktigaste byggnad till i princip vem som helst. Nu avslöjades det på grund av att tjänstemännen i kansliet kände igen Margareta Winberg. Men tänk om detta har hänt flera gånger och de inte känt till att de okända de sett inte varit kända av säkerhetspersonalen.

Lite bättre koll på att reglerna för säkerhet följs kan man kräva än vad som nu uppvisats, för som jag förstår det så måste då vilket företag som helst kunnat boka matsalen och sen släppa in vem som helst.

Detta är inte bara en miss i säkerhetsarbetet det är ett enormt misstag och en enorm lucka i säkerheten som nu avslöjats. Tack och lov innan den ledde till något värre

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg