tisdag 4 november 2008

Dålig trafikkunskap hos polisen

Polisen skall övervaka att trafikreglerna följ det är rätt och riktigt men för att kunna övervaka reglerna så måste polisen kunna reglerna och det verkar det vara lite si och så med.

Att kunskapen om vilka trafikregler som gäller inte är den bästa hos polisen bevisas av att polisen i Östersund lyckades med att fånga fortkörare på en trettiosträcka som inte var en trettiosträcka dagen före allhelgonadagen, och som alla vet så räknas dag före helgdag som lördag i trafiksammanhang och då gällde inte hastighetsbegränsningen till 30 utan det var 50 som gällde.

Att polisen själva inte har bättre koll på vilka regler som gäller är skrämmande dåligt för om man inte kan lita på att polisen utför sitt arbete på ett korrekt och lagenligt sätt vad är det då för mening med deras kontroller.

Det är kanske dags att alla poliser får genomgå en utbildning i de mest grundläggande trafikreglerna så att deras kunskap i alla fall motsvarar den som man får på en körskola.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Meningen med deras kontroller är att visa upp en fin statistik och dra in lite pengar till statsfinanserna.
Undrar hur det blir för de som skrev under vid kontrollen, de har ju godkänt sin dom på plats, kan man bara riva upp en dom hur som helst?
Ännu en anledning till att man ALDRIG skriver på en fortkörningsdom.

Anonym sa...

Jag tycker att det är opraktiskt att ha regler som är så svåra att tyda. Man ska dirket veta vilken hastighet som gäller utan att behöva tänka på vilken typ av dag det är. Tänk även på personer som är här på besök. Har du koll på alla helgdagar och liknande i de länder du besöker?

Man bör förenkla trafikreglerna och minska informationsbelastning för föraren.

Anonym sa...

Att dom dessutom vill ge böter för 1 km/h för fort! Helt sinnessjukt ju, måste man skaffa en dunderexakt hastighetsmätare nu eller vad är det frågan om?

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg