torsdag 6 november 2008

Kds trovärdighet skadad

Jag läser i dag vad Göran Hägglund skriver på Svd Debatt om könsneutrala giftermål och det som förvånar mig är att inget av de kompromissförslag som KD lade fram kunde accepteras eftersom alla tre är bra och övertänkta.

Det förslag som är det absolut bästa är det att begreppet äktenskap i juridisk mening ersatt med giftermål i en helt ny könsneutral lagstiftning som är lika för alla. En sådan lösning hade löst alla problem både juridiska såväl som religiösa.

Att de övriga regeringspartierna inte ville ha den kompromissen förvånar mig storligen eftersom det är den enda rätta. Problemet är att de övriga regeringspartierna kämpat så hårt för att vara politiskt korrekta att de nu kört över sin allianskollega och skadat det partiet svårt.

Varför det inte skulle skiljas på religion och juridik kan jag inte förstå.

Den enda slutsats som nu går att göra är att i framtiden så kommer kristdemokraternas roll inom alliansen att vara så svag att det bästa för KD vore att lämna alliansen och gå i en vänlig opposition mot regeringen.

Att lämna regeringen är nu nästan det enda sätt som Göran Hägglund kan behålla sin politiska trovärdighet på, trist men sant

Svenska Dagbladet

Dagen

Aftonbladet

1 kommentar:

Tharand sa...

Det mest pinsamma i sammanhanget är ändå inte att kd tar så tydlig ställning, utan att de tar så tydlig ställning i denna och enbart denna frågan. Om de hade visat upp samma principfasta agerande i t.ex. miljöfrågor så hade de nog haft en helt annan trovärdighet.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg