onsdag 5 november 2008

Könsneutral lagstiftning

Regeringen ger upp sitt arbete med att få fram en könsneutral äktenskapslagstiftning, eftersom kristdemokraterna inte vill vara med på de skrivningar som moderaterna vill ha. För att slippa en öppen spricka i regeringen så får förslaget gå via riksdagen där kristdemokraterna lär bli överkörda ordentligt.

Frågan är om Kristdemokraterna kan vara kvar i regeringen efter denna näsknäpp av Reinfeldt som här visar att allanspartier som inte gör som han vill körs över med tekniska finesser. För att ha lite trovärdighet kvar som politiker bör nu kristdemokraterna avgå ur regeringen eftersom de nu fått bevisat för sig att deras uppgift enbart är att säga ja till moderaternas vilja.

Att vi nu får en könsneutral äktenskapslagstiftning är bra och helt riktigt för religion och juridik skall vara två skilda saker, tyvärr så kommer det förslag som nu kommer att antas av riksdagen att totalt åsidosätta religionsfriheten i Sverige och tvinga alla kyrkor att viga homosexuella par.

Det enda rätta är att vi i Sverige enbart har ett juridiskt giftermål som erhålles efter ansökan och hindersprövning av skattemyndigheten, sen är själva ceremonin utan betydelse och kan ske var som helst för just den ceremonin välkomnas.

Det talas i debatten mycket om att kyrkor skall tvingas viga samkönade par, jag undrar om samma tvång kommer att gälla för synagogor eller moskéer.

Dagens Nyheter

Dagen

3 kommentarer:

Anonym sa...

"tyvärr så kommer det förslag som nu kommer att antas av riksdagen att totalt åsidosätta religionsfriheten i Sverige och tvinga alla kyrkor att viga homosexuella par."

Varför sprider du den här myten igen och igen trots att ajg flera gånger skrivit här att äktenskapsutredningens förslag som har stöd av m, fp och c betyder att de religiösa samfunden får viga vilka par de vill och inte är tvingade viga någon grupp. Vill de vägra viga homopar, svarta par, grönhåriga par etc har de rätt till det.

Så är det!

Bengt Held

Anonym sa...

Enligt tidningen Dagens enkät vill en majoritet av oppositionens politiker göra vigselrätten till vigselplikt: den som inte vill viga ett samkönat par förlorar vigselrätten.

Det som är "myt" idag kan vara verklighet imorgon.

Kraxpelax sa...

Jag tycker homoäktenskap är äckligt.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg